Share
Tweet
+1
Share
No account? Register! | Forgotten password

Kotler o marketingu

MASMEDIA, 2006., tvrdi uvez, 244 str, 608 g

Sva marketinška teorija prije 1970. godine bavila se tvrtkama orijentiranima na profit, koje su se borile da prodaju svoje proizvode i osiguraju si usluge. Ali ostale organizacije - neprofitne i vladine - također se suočavaju s problemima u marketingu.

Koledži se natječu za pridobivanje studenata; muzeji nastoje privući posjetitelje; umjetničke organizacije žele pridobiti svoju publiku; crkve traže župljane; i svi oni trebaju financijska sredstva.

Pojedinci također provode marketinške aktivnosti: političari žele glasove, doktori traže pacijente, a umjetnici žele postati slavni. Ono što im je svima zajedničko jest želja da privuku odgovor ili financijski izvor od nekog drugog: pažnju, interes, želju, kupnju, usmenu predaju.

Ali da bismo došli do tih odgovora, moramo ponuditi nešto što netko drugi percipira kao vrijedno, tako da druga strana dobrovoljno ponudi odgovor ili financijska sredstva u zamjenu. Na taj način se razmjena pojavljuje kao glavni koncept marketinga.

O autoru:
Philip Kotler je profesor međunarodnog marketinga na Kellogg School of Management pri Northwestern University u Evanstonu, konzultant vodećih svjetskih kompanija (IBM, General Electric, Bank of America, Michelin, Shell, Merck) te autor utjecajnih udžbenika i knjiga: Marketing Management; Principles of Marketing; Strategic Marketing for Non-Profit Organizations; Social Marketing i dr.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more