Share
Tweet
+1
Share
No account? Register! | Forgotten password

Kotler o marketingu

MASMEDIA, 2006., tvrdi uvez, 244 str, 608 g

Sva marketinška teorija prije 1970. godine bavila se tvrtkama orijentiranima na profit, koje su se borile da prodaju svoje proizvode i osiguraju si usluge. Ali ostale organizacije - neprofitne i vladine - također se suočavaju s problemima u marketingu.

Koledži se natječu za pridobivanje studenata; muzeji nastoje privući posjetitelje; umjetničke organizacije žele pridobiti svoju publiku; crkve traže župljane; i svi oni trebaju financijska sredstva.

Pojedinci također provode marketinške aktivnosti: političari žele glasove, doktori traže pacijente, a umjetnici žele postati slavni. Ono što im je svima zajedničko jest želja da privuku odgovor ili financijski izvor od nekog drugog: pažnju, interes, želju, kupnju, usmenu predaju.

Ali da bismo došli do tih odgovora, moramo ponuditi nešto što netko drugi percipira kao vrijedno, tako da druga strana dobrovoljno ponudi odgovor ili financijska sredstva u zamjenu. Na taj način se razmjena pojavljuje kao glavni koncept marketinga.

O autoru:
Philip Kotler je profesor međunarodnog marketinga na Kellogg School of Management pri Northwestern University u Evanstonu, konzultant vodećih svjetskih kompanija (IBM, General Electric, Bank of America, Michelin, Shell, Merck) te autor utjecajnih udžbenika i knjiga: Marketing Management; Principles of Marketing; Strategic Marketing for Non-Profit Organizations; Social Marketing i dr.

Preko 40.000 ljudi je saznalo koliko bi bili plaćeni. Zanima te plaća za određeni posao?
We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more