Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Štrajk javnih djelatnika u Palestini ipak neće završiti nasiljem

05/31/2006

Unatoč financijskoj krizi, palestinski premijer Ismail Haniya najavio je isplatu plaća uposlenicima javnog sektora koji su zbog neisplaćenih plaća izišli na ulice uz prijetnju da bi štrajk mogao završiti i nasiljem.

Uposlenici javnog sektora u Palestini u utorak su izišli na ulice nakon što već tri mjeseca nisu dobili plaće, uz upozorenje da bi njihov gnjev mogao završiti i nasiljem.

Naime, otkako je na vlast u Palestini došao Hamas, zapadni donatori zaustavili su direktnu pomoć zemlji sve dok Hamas odbija zustaviti nasilje i priznati Izrael što je uzrokovalu financijsku krizu zemlje.

Unatoč krizi i u strahu od nemira, premijer Haniya najavio je isplatu plaća u javnom sektoru koji broji 165.000 uposlenika. 40.000 uposlenika koji zarađuju manje od 1.500 šekela (330 američkih dolara) tako će dobiti pune mjesečne plaće, dok će oni koji zarađuju više dobiti predujam u iznosu od 1.500 šekela.

(V.B.)
Izvor:
BBC News

Aktualno

 • Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela

  Dužniku ostaje samo ono što je potrebno za egzistencijalni minimum, on prestaje biti 'svoj gazda' jer mora dobiti povjerenika, odnosno 'stečajnog upravitelja'.

 • Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn

  Ministar financija Boris Lalovac gostovao je u HTV-ovu Dnevniku. Osobni bankrot, fiskalizacija i rebalans proračuna neke su od tema o kojima je govorio. Otkrio je i kako preko 20 tisuća zaposlenih u državnom i javnom sektoru prima plaću veću od 10.000 kuna.

 • Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku? Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku?

  Austrija je tradicionalno najveći strani ulagač u Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatske narodne banke, izravna ulaganja iz te države u 2012. godini iznosila su 683,6 milijuna eura. No postoji i veći "ulagač" o kojem se ni u javnosti ni u ekonomskim i političkim krugovima ne govori.

 • Popis najtraženijih poslova u Europi Popis najtraženijih poslova u Europi

  Njemačka uvjetnu bruto zaradu za useljenike smanjila na 44.000 € godišnje.

 • Nakon objave 'liste srama' 2.525 radnika dobilo plaću Nakon objave 'liste srama' 2.525 radnika dobilo plaću

  Od 17. srpnja okončani su inspekcijski nadzori kod devet poslodavaca, a protiv sedam poslodavaca i odgovornih osoba podneseni su optužni prijedlozi prekršajnim sudovima jer radnicima nisu isplatili minimalac u propisanom roku.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more