Share
Tweet
+1
Share
Send to friend
Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Integrativna meditacija smanjuje stres

10/09/2007

Kineski znanstvenici su proveli studiju koja pokazuje kako, osim dugotrajne meditacije, čak i meditiranje od samo pet dana pridonosi smanjenju stresa.

Riječ je posebnoj metodi integrativne meditacije koja povezuje tehnike opuštanja tijela, tehnike disanja, stvaranja slika i koncentracije.

Studija je provedena nad 40 osoba podijeljenih u dvije skupine, kontrolnu i eksperimentalnu skupinu, koje su prije samog testiranja rješavale testove pozornosti i koncentracije.

Iste su testove rješavali i nakon meditacije te je skupina ispitanika koja se koristila integrativnom meditacijom pokazala bolje rezultate, a znatno se poboljšala i njihova reakcija na stres.

Nadalje, otkriveno je kako integrativna meditacija ima bolji učinak na smanjenje depresije, gnjeva i umora.

Inače, ovaj način meditacije razvijen je devedesetih godina, a tehnika izbjegava naprezanje oko stvaranja misli, već osoba mora biti potpuno opuštena dok ju kroz meditaciju vodi instruktor, koji određuje tehniku i tempo disanja te stvaranje imaginarnih slika. (V.K.)

Izvor:
Science Daily

Razvoj karijere

 • Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija

  Sve donedavno vladalo je uvjerenje da je kvocijent inteligencije (IQ) vladar poslovnog svijeta. No, istraživanja pokazuju da 80% poslovnog uspjeha prvenstveno ovisi o emocionalnoj inteligenciji (EQ).

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more