Share
Tweet
+1
Share
Send to friend
Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Njemačko gospodarstvo najkonkurentnije u EU

01/04/2008

Istraživanje provedeno među vodećim menadžerima i direktorima u šest zemalja EU pokazuje da je, prema njihovom mišljenju njemačko gospodarstvo i dalje najkonkurentnije, dok je na globalnoj listi odmah iza prvog, kineskog.

Naime, od ukupno 1.200 vodećih menadžera i direktora, 59% njih njemačku je konkurentnost ocijenilo "vrlo dobrom" ili "dobrom", te su je na ljestvici od 1 do 5 ocijenili prosječnom ocjenom od 2,3. Potrebno je napomenuti kako je u ovom slučaju broj 1 označavao najbolju ocjenu.

Analiziraju li se prijašnji rezultati vidljivo je kako je u 2003. samo 13% menadžera dijelilo ovakav optimizam spram Njemačke, a njemački je ugled od tada svake godine rastao za 1 posto.

Na svjetskoj razini, prvo mjesto drži Kina, dok je s Njemačkom na drugom smještena i Švicarska.

Kako piše njemački poslovni dnevnik Handelsblatt, u kojem su rezultati i objavljeni, na daljnji rast gospodarstva ukazuju i povećana inozemna ulaganja te smanjenje nezaposlenosti koje je u prosincu bilo na najnižim razinama u posljednjih 15 godina.

Naime, manje od dvije godine nakon što je dosegnuo 5 milijuna, broj nezaposlenih u Njemačkoj u studenom je pao na 3,278 milijuna. (V.K.)

Izvor:
DW

HR za profesionalce

Preko 40.000 ljudi je saznalo koliko bi bili plaćeni. Zanima te plaća za određeni posao?
We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more