Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Održana Web INDUSTRIJA 2011 - BeSeen

05/06/2011

Sajam je predstavio ljude koji stvaraju promjene u poslovanju na internetu, ali i općenito.

5. svibnja 2011. održao se treći sajam Web::INDUSTRIJA 2011 – BeSeen - jedini sajam internetske industrije (eng. Internet Industry Expo) u Hrvatskoj s edukativnim predavanjima, te besplatnom ulaznicom. Sajam je ove godine sa pola tisuća prijavljenih posjetitelja nastavio biti najveće okupljanje ponuđača i kupaca na internetskom tržištu. Iako skromna po broju izlagača, zbog čega su svi pojedinačno došli do većeg izražaja kod velikog broja posjetitelja, Web::INDUSTRIJA 2011 pokazala je javnosti presjek domaće internetske ponude.

Ono što je posjetitelje najviše privuklo, za što su se tražile zasebne rezervacije mjesta u dvorani, su edukativna predavanja na kojima su predavali najveći domaći stručnjaci za web trgovinu, web medije i razvoj web stranica - mnogi od njih s najvišim ocjenama od publike na poznatim konferencijama o web marketingu i developmentu (npr. Web::Strategija). Sva predavanja na sajmu, pa i nakon sajma, posjetitelji su mogli pratiti putem službenog sajamskog live blogging portala Zimo.co.

Na sajmu su proglašeni dobitnici priznanja startUPweb 2011 kao inovativne i kreativne poslovne snage koje koriste web. Za najboljeg od najboljih stručni žiri je odabrao projekt Streaming.hr, dok su odličnima ocijenjeni redom: Krojevi po mjeri online (www.krojacica.net), WhoAPI (www.whoapi.com), te Preporucamo.com (www.preporucamo.com).

Također, program sajma začinjen je napetom panel raspravom web-profesionalaca o (ne)isplativosti primjene Facebook-a u poslovne svrhe, zatim međusobnim upoznavanjem posjetitelja kroz zanimljivi Business Speed Dating, zabavnim igrama sposobnosti s vrijednim nagradama, jedinstvenim popustima na štandovima izlagača, druženjem uz kavu, te opuštenom atmosferom, ali i ostvarenim prodajnim rezultatima mnogih koji su izlagali.

Na Web::INDUSTRIJI 2011 kao izlagači bili su viđeni: Virtus dizajn, Microsoft Hrvatska, Web::Edukacija, Trenutak.hr, logIT internet usluge, Udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera – CISEx, Kolektiva, Trikoder, Web-hosting.hr, Etarget, Metuzalem d.o.o., Konzum - internet prodavaonica, Web Studio – Wspay™ Payment Gateway, Emporia – Discount4Web.com, Uklanjanjevirusa.com, Knopso, te Hrvatska udruga Linux korisnika – HULK.

Aktualno

 • Poštivanje zakona jamči povlašteni status? Poštivanje zakona jamči povlašteni status?

  Potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić rekao je da u Vladi razmišljaju o objavi 'bijele liste' poduzetnika koji redovito ispunjavaju sve obveze prema državi.

 • Grčić: Uvodimo porez na štednju i nekretnine Grčić: Uvodimo porez na štednju i nekretnine

  Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić razjasnio je nesporazum s konferencije za novinare na kojoj je bio i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

 • Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela

  Dužniku ostaje samo ono što je potrebno za egzistencijalni minimum, on prestaje biti 'svoj gazda' jer mora dobiti povjerenika, odnosno 'stečajnog upravitelja'.

 • Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn

  Ministar financija Boris Lalovac gostovao je u HTV-ovu Dnevniku. Osobni bankrot, fiskalizacija i rebalans proračuna neke su od tema o kojima je govorio. Otkrio je i kako preko 20 tisuća zaposlenih u državnom i javnom sektoru prima plaću veću od 10.000 kuna.

 • Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku? Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku?

  Austrija je tradicionalno najveći strani ulagač u Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatske narodne banke, izravna ulaganja iz te države u 2012. godini iznosila su 683,6 milijuna eura. No postoji i veći "ulagač" o kojem se ni u javnosti ni u ekonomskim i političkim krugovima ne govori.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more