Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

Hoteli će ove godine zaposliti više sezonaca

Hoteli će ove godine zaposliti više sezonaca

Stalni sezonci nisu zaživjeli stoga se poslodavci najradije oslanjaju na vjerne sezonske radnike od proteklih godina.

Većina turističkih tvrtki u Hrvatskoj već je počela tragati za sezonskim radnicima. Sudeći prema odgovorima iz nekoliko većih hotelskih grupacija, sezonaca će biti više nego lani, piše Marija Crnjak u Poslovnom dnevniku.

 Ove bi se godine tako mogla premašiti brojka od oko 35 tisuća sezonaca koji su u 2011. radili u hrvatskim hotelima, kampovima i turističkim naseljima. Zbog slabOG interesa poslodavaca, koji režu troškove na svim pozicijama, institut stalnog sezonca čije doprinose u mrtvoj sezoni zajednički financiraju država i poslodavac, još nije zaživio.

 Dijelom i zbog toga, angažman sezonaca za turističke je tvrtke poput lutrije, a zbog deficita kvalitetna kadra lov počinje sve ranije. Svaka ozbiljna tvrtka koja ne želi riskirati da dobije radnike koje ne želi nitko drugi već bi početkom ožujka trebala imati riješeno pitanje kadra, pogotovo s obzirom na to da dio radnika nastupa već u travnju.

Hotelske kuće kojima je važno imati kvalitetne radnike pronašle su zamjensko rješenje za stalne sezonce: sezonskog radnika koji se vraća. Tako većina izgrađuje svoju bazu i poziva svoje stare radnike, a ostalo popunjava putem oglasa za posao i Zavoda.

Dio turističkih kompanija ove će godine tražiti veći broj radnika zbog povećanja smještajnih kapaciteta i povećanja kvalitete, a kako od 35 tisuća ljudi uvijek netko odustane, još nije kasno da pronađete svoje radno mjestu na Jadranu.

Podsjetimo,  prošle godine na našem portalu oglašeno je 8% više oglasa negoli 2010., a najtraženiji su bili  konobari i kuhari. Budući da MojPosao ponovno provodi akciju Poslovi u turizmu kojom se poslodavcima omogućuje mnoštvo pogodnosti za male i obiteljske hotele, kampove, restorane i cafe barove, pa ne sumnjamo da će tako biti i dogodine. (M.D.)

Izvor: Poslovni Dnevnik (tiskano izdanje)

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more