Share
Tweet
+1
Share
Send to friend
Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Hoteli će ove godine zaposliti više sezonaca

02/20/2012

Stalni sezonci nisu zaživjeli stoga se poslodavci najradije oslanjaju na vjerne sezonske radnike od proteklih godina.

Hoteli će ove godine zaposliti više sezonaca

Većina turističkih tvrtki u Hrvatskoj već je počela tragati za sezonskim radnicima. Sudeći prema odgovorima iz nekoliko većih hotelskih grupacija, sezonaca će biti više nego lani, piše Marija Crnjak u Poslovnom dnevniku.

 Ove bi se godine tako mogla premašiti brojka od oko 35 tisuća sezonaca koji su u 2011. radili u hrvatskim hotelima, kampovima i turističkim naseljima. Zbog slabOG interesa poslodavaca, koji režu troškove na svim pozicijama, institut stalnog sezonca čije doprinose u mrtvoj sezoni zajednički financiraju država i poslodavac, još nije zaživio.

 Dijelom i zbog toga, angažman sezonaca za turističke je tvrtke poput lutrije, a zbog deficita kvalitetna kadra lov počinje sve ranije. Svaka ozbiljna tvrtka koja ne želi riskirati da dobije radnike koje ne želi nitko drugi već bi početkom ožujka trebala imati riješeno pitanje kadra, pogotovo s obzirom na to da dio radnika nastupa već u travnju.

Hotelske kuće kojima je važno imati kvalitetne radnike pronašle su zamjensko rješenje za stalne sezonce: sezonskog radnika koji se vraća. Tako većina izgrađuje svoju bazu i poziva svoje stare radnike, a ostalo popunjava putem oglasa za posao i Zavoda.

Dio turističkih kompanija ove će godine tražiti veći broj radnika zbog povećanja smještajnih kapaciteta i povećanja kvalitete, a kako od 35 tisuća ljudi uvijek netko odustane, još nije kasno da pronađete svoje radno mjestu na Jadranu.

Podsjetimo,  prošle godine na našem portalu oglašeno je 8% više oglasa negoli 2010., a najtraženiji su bili  konobari i kuhari. Budući da MojPosao ponovno provodi akciju Poslovi u turizmu kojom se poslodavcima omogućuje mnoštvo pogodnosti za male i obiteljske hotele, kampove, restorane i cafe barove, pa ne sumnjamo da će tako biti i dogodine. (M.D.)

Izvor: Poslovni Dnevnik (tiskano izdanje)

Aktualno

 • Lalovac: Stopu od 40 posto oporezivanja plaće treba ukinuti Lalovac: Stopu od 40 posto oporezivanja plaće treba ukinuti

  Govoreći o promjenama u oporezivanju dohotka, u okviru okruglog stola 'Kako pobuditi rast hrvatskog gospodarstva', ministar financija Boris Lalovac najavio je mogućnost ukidanja najviše stope poreza na dohodak od 40 posto.

 • Građani se moraju zaduživati da bi preživjeli mjesec Građani se moraju zaduživati da bi preživjeli mjesec

  Trenutačno građani duguju ukupno 127 milijardi kuna kredita, a u protekloj su godini dana podignuli gotovo milijardu kuna gotovinskih kredita ili točno 990,6 milijuna na koje otpada 30 posto svih njihovih kredita, piše Slobodna Dalmacija.

 • Vlada ukida poticaje za stambenu štednju Vlada ukida poticaje za stambenu štednju

  Za poticanje stambene štednje godišnje se iz proračuna isplaćuje oko 200 milijuna kuna, a sredstva se nenamjenski koriste, upozoravaju iz Vlade, piše Novi list.

 • Banke i telekomi opraštat će dugove siromašnima Banke i telekomi opraštat će dugove siromašnima

  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je da su na današnjem sastanku predstavnici banaka i teleoperatera izrazili spremnost na otpis duga najugroženijim građanima - korisnicima socijalnih naknada i umirovljenicima s najnižim mirovinama kojima ukupni dug nije veći od 10.000 kuna.

 • MAC stiže u Hrvatsku, već se traže zaposlenici! MAC stiže u Hrvatsku, već se traže zaposlenici!

  Orbico Beauty u Zagrebu početkom iduće godine otvara prvu hrvatsku trgovinu MAC-a - već se traže Makeup Artist (m/ž) i Retail Manager (m/ž).

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more