Press center Partners Publish ad Marketing | Hrvatski
No account? Register! | Forgotten password

Radnici ne vjeruju sindikatima

05/02/2012

Čak 63 posto radnika sindikaliste smatra jednako odgovornima kao i političare za teško stanje u kojem su danas radnici.

Radnici ne vjeruju sindikatima

Radnici u Hrvatskoj nemaju povjerenja u sindikate – 58 posto ih je nezadovoljno načinom na koji sindikati zastupaju njihova radnička prava. Pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV, provedeno tijekom dva dana uoči Praznika rada.

Čak 63 posto radnika sindikaliste smatra jednako odgovornima kao i političare za teško stanje u kojem su danas radnici. Daleko najveće nezadovoljstvo sindikatima pokazuju zaposlenici u privatnom sektoru, što je odraz općeg stanja u tom sektoru koji je tijekom krize najviše stradao, piše Jutarnji list.

S druge strane, radnici u javnom sektoru koji je u krizi ostao gotovo netaknut bitno su zadovoljniji razinom prava koju su im sindikati isposlovali. Kad je pak riječ o budućem položaju, najpesimističniji su visokoobrazovani, od kojih je svaki drugi uvjeren da će im se sadašnja razina prava bitno smanjiti.

Da će do kraja mandata Vlada smanjivati radnička prava misli 39 posto radnika, njih 36 posto smatra da se u radničkim pravima neće ništa znatno mijenjati, a 20 posto da će se ona poboljšati. (T. B.)

Izvor: Jutarnji list 

Aktualno

 • Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela

  Dužniku ostaje samo ono što je potrebno za egzistencijalni minimum, on prestaje biti 'svoj gazda' jer mora dobiti povjerenika, odnosno 'stečajnog upravitelja'.

 • Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn

  Ministar financija Boris Lalovac gostovao je u HTV-ovu Dnevniku. Osobni bankrot, fiskalizacija i rebalans proračuna neke su od tema o kojima je govorio. Otkrio je i kako preko 20 tisuća zaposlenih u državnom i javnom sektoru prima plaću veću od 10.000 kuna.

 • Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku? Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku?

  Austrija je tradicionalno najveći strani ulagač u Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatske narodne banke, izravna ulaganja iz te države u 2012. godini iznosila su 683,6 milijuna eura. No postoji i veći "ulagač" o kojem se ni u javnosti ni u ekonomskim i političkim krugovima ne govori.

 • Popis najtraženijih poslova u Europi Popis najtraženijih poslova u Europi

  Njemačka uvjetnu bruto zaradu za useljenike smanjila na 44.000 € godišnje.

 • Nakon objave 'liste srama' 2.525 radnika dobilo plaću Nakon objave 'liste srama' 2.525 radnika dobilo plaću

  Od 17. srpnja okončani su inspekcijski nadzori kod devet poslodavaca, a protiv sedam poslodavaca i odgovornih osoba podneseni su optužni prijedlozi prekršajnim sudovima jer radnicima nisu isplatili minimalac u propisanom roku.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more