Share
Tweet
+1
Share
Send to friend

Radnici ne vjeruju sindikatima

Radnici ne vjeruju sindikatima

Čak 63 posto radnika sindikaliste smatra jednako odgovornima kao i političare za teško stanje u kojem su danas radnici.

Radnici u Hrvatskoj nemaju povjerenja u sindikate – 58 posto ih je nezadovoljno načinom na koji sindikati zastupaju njihova radnička prava. Pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV, provedeno tijekom dva dana uoči Praznika rada.

Čak 63 posto radnika sindikaliste smatra jednako odgovornima kao i političare za teško stanje u kojem su danas radnici. Daleko najveće nezadovoljstvo sindikatima pokazuju zaposlenici u privatnom sektoru, što je odraz općeg stanja u tom sektoru koji je tijekom krize najviše stradao, piše Jutarnji list.

S druge strane, radnici u javnom sektoru koji je u krizi ostao gotovo netaknut bitno su zadovoljniji razinom prava koju su im sindikati isposlovali. Kad je pak riječ o budućem položaju, najpesimističniji su visokoobrazovani, od kojih je svaki drugi uvjeren da će im se sadašnja razina prava bitno smanjiti.

Da će do kraja mandata Vlada smanjivati radnička prava misli 39 posto radnika, njih 36 posto smatra da se u radničkim pravima neće ništa znatno mijenjati, a 20 posto da će se ona poboljšati. (T. B.)

Izvor: Jutarnji list 

Aktualno

 • Država opet masovno zapošljava! Država opet masovno zapošljava!

  Natječaj je raspisan 30. studenog.

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more