Share
Tweet
Share

HP - Hrvatska pošta d.d.

Hrvatska pošta tvrtka je duge tradicije i iznimne važnosti, najveći davatelj poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i jedini davatelj univerzalne usluge prema odredbama Zakona o poštanskim uslugama.

Pošta je tvrtka velikih brojki, a kao jedan od najvećih domaćih poslodavaca zapošljava 10 000 radnika. Dnevno se u Hrvatskoj uruči 1,5 milijuna pošiljaka, 2500 poštara obavlja dostavu na sve adrese na kojima netko živi ili radi, a poštanski vozni park ima više od 3500 vozila. Poštanskih ureda je 1016, a nalaze se i na svakom od 67 naseljenih otoka. Zbog rasprostranjenosti u većini mjesta poštanski uredi postali su svojevrsni centri za obavljanje različitih usluga, posebice ondje gdje banke i druge institucije nisu dostupne. Šalterski radnici, stoga, osim poštanskih usluga korisnicima nude i brojne bankarske, osigurateljske i maloprodajne usluge.

 

Pridružite se timu Hrvatske pošte!

Hrvatska pošta neprekidno radi na širenju svog tima zapošljavajući nove kadrove i ulažući u razvoj njihovih vještina i kompetencija. Svjesna da bez zadovoljnog radnika nema ni zadovoljnog korisnika, Pošta pruža svojim radnicima brojne mogućnosti internih i vanjskih edukacija, prigodne godišnje nagrade, uvećanja na plaću za smjenski i noćni rad, dodatke za prehranu i prijevoz, redovite sistematske preglede i drugo.

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje tvrtke SELECTIO, koji je Hrvatskoj pošti 2020. godine dodijeljen treći put zaredom, potvrda je usmjerenosti na radnike i kvalitete upravljanja ljudskim resursima.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.