Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Važnost regrutiranja i selekcije

Proces zapošljavanja se sastoji od dva dijela: regrutiranja (pribavljanja) i selekcije (odabira). Regrutiranje znači – dolazak do skupa kandidata između kojih se bira najboljeg.

Dakle, da biste uopće imali kvalitetne zaposlenike, potrebno ih je najprije – pronaći. Poslodavci su danas svjesni činjenice da uspješnost tvrtke ovisi o kvaliteti ljudskih resursa s kojim raspolaže – štoviše, u mnogim sektorima tržišta rada odvija se pravi ‘rat’ za najbolje ljude!

Kvalitetnim i učinkovitim regrutiranjem i selekcijom možete doći do profesionalaca koji će biti sposobni uspješno obavljati poslove koje određene pozicije zahtijevaju, imati odgovarajuće mogućnosti razvoja te biti zadovoljni na radnom mjestu. Ovdje vas savjetujemo o tome vodeći računa o nekim specifičnostima hrvatskog tržišta rada, kao i teškoćama s kojima biste se mogli suočiti.

Odabir zaposlenika

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje