Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Psihologijsko testiranje i upitnik osobnosti

12.05.2011.

Psihologijski testovi nisu magija. Oni procjenjuju informacije koje dajete ispitivaču. Zapravo, točnost rezultata testa ovisi o tome koliko pažljivo i ozbiljno sami odgovorite na pitanja koja su vam postavljena.

Od čega se sastoji psihologijsko testiranje?
Psihologijski testovi su provjerena, objektivna i pouzdana metoda mjerenja koja predviđa najvjerojatnije ponašanje osobe u određenim situacijama.

Psihologijsko testiranje u selekciji može se sastojati od testova kognitivnih sposobnosti, upitnika ličnosti, testova opće kulture i informiranosti, testova znanja, motivacijskih upitnika, upitnika radnih vrijednosti, testova psihomotoričkih sposobnosti i drugih instrumenata ovisno o potrebama poslodavca i zahtjevima radnog mjesta.

Čemu služi psihologijsko testiranje?
Psihologijsko testiranje razvijeno je za ispitivanje sposobnosti, interesa, stila rada, osobnosti i motivacije. U upotrebi su tisuće različitih vrsta testova. Iako vam se može činiti da je njihova osnovna svrha da proniknu u skrivene predjele vašeg uma, njihova stvarna namjena je da ukažu na vaše prednosti i slabosti u različitim situacijama na radnom mjestu. U nekim slučajevima, testovi su usko vezani uz određeni posao. Na primjer, za posao arhitekta provjeravat će se kandidatovo razumijevanje prostornih odnosa, a za posao tajnice sposobnost istovremenog obavljanja različitih zadataka.

Koristi li psihologijsko testiranje samo poslodavcu ili može pomoći i vama?
Prije nego što vas obuzme neizvjesnost i panika uoči najavljenog testiranja, pokušajte razmisliti o njegovim pozitivnim stranama:

•  ako nemate potrebne formalne kvalifikacije za posao, testiranje će vam pružiti mogućnost da iskažete svoje sposobnosti i pokažete da ste sposobni intelektualno udovoljiti zahtjevima posla,

•  primjenom psihologijskih testova povećava se pravednost selekcijskog procesa. Kako valjani testovi ne diskriminiraju obzirom na dob, spol i kulturu, njihova uporaba može smanjiti subjektivnu pristranost i povećati pravednost procesa za sve kandidate,

•  ukoliko poslodavac ima osjećaj da se ne biste uklopili u radno okružje, testovima i upitnicima može se objektivno pokazati je li to uistinu tako. Postoji mogućnost da ne biste bili zadovoljni na tom radnom mjestu,

•  kakvi god bili rezultati, možete ih iskoristiti u svoju korist. Steći ćete vrijedan uvid u vlastitu ličnost i svoje potencijalne sposobnosti, i te informacije možete iskoristiti za usmjeravanje svoje karijere i vlastitog života u željenom i zadovoljavajućem smjeru.

•  ukoliko želite bolje upoznati sebe i svoju osobnost, ispunite kratak Upitnik osobnosti.

Preko 40.000 ljudi je saznalo koliko bi bili plaćeni. Zanima te plaća za određeni posao?
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje