Press centar Partneri Profili poslodavaca Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Nakon selekcijskog intervjua

12.05.2011.

Selekcijski intervju je završio, znači li to da sad trebate 'prekriženih ruku' sjediti i čekati daljnji ishod situacije? Definitivno, ne! Čim vam se pruži prilika zapišite točno ime i prezime osobe koja vas je intervjuirala (pogotovo ako ste bili na više intervjua u različitim tvrtkama) te ukratko pribilježite dojmove s intervjua ili neka pitanja koja su vam bila postavljena. Takve informacije mogle bi vam koristiti ukoliko vas pozovu na novi intervju te u svakoj daljnjoj komunikaciji.

Ako vam je rečeno kada možete očekivati povratnu informaciju o ishodu selekcijskog procesa, pričekajte taj rok. Ne javi li vam se poslodavac u dogovorenom vremenu, budite znatiželjni: javite se vi njemu! Nema ništa loše u proaktivnom, pozitivnom stavu kako biste si osigurali povratnu informaciju o željenom radnom mjestu.

Ne zaboravite se zahvaliti na pruženoj prilici dolaska na intervju, navedite kako ste iskreno zainteresirani za poziciju za koju se natječete te vas zanima jesu li se odlučili za konkretnu osobu za ponuđeno radno mjesto. Ukoliko odluka još nije donesena pokušajte doznati kada bi mogla biti te ih kontaktirajte u danom roku. U slučaju da niste odabrani kandidat za ponuđenu poziciju možete tražiti povratnu informaciju te se interesirati što je utjecalo na takvu odluku.

Bez obzira na konačan ishod selekcijskog procesa nemojte dozvoliti da poslodavac stekne negativnu sliku o vama, trudite se biti srdačni i do kraja korektni, nikada se ne zna kakva vam se nova prilika može pružiti u toj istoj tvrtki.

Intervju

 • 90 pitanja na razgovoru za posao 90 pitanja na razgovoru za posao

  Ovo su najčešće postavljana pitanja na razgovorima za posao, pa je šansa da ćete čuti barem neka od njih vrlo visoka.

 • Znate li odgovor na ova tri pitanja? Znate li odgovor na ova tri pitanja?

  Kako biste poslodavcu pružili ključne informacije, slijedite ove jednostavne, ali nevjerojatno učinkovite, tehnike.

 • Nemojte uprskati kad vas zovu na razgovor za posao Nemojte uprskati kad vas zovu na razgovor za posao

  Telefonski intervju ili samo poziv tajnice na razgovor, vaše procjenjivanje je počelo. Kako se nositi s nevidljivim pritiskom i briljirati? Preuzmite osam korisnih savjeta.

 • Znakovi da je razgovor za posao prošao dobro Znakovi da je razgovor za posao prošao dobro

  Nakon razgovora za posao osjećate olakšanje („Uf, i to je prošlo!“), ali i nedoumicu: jeste li ostavili dobar dojam? Po nekim znakovima to možete brzo ustanoviti.

 • Kako se ponašati za vrijeme razgovora za posao Kako se ponašati za vrijeme razgovora za posao

  Ugovorili ste i potvrdili svoj dolazak na intervju, napravili ste 'domaću zadaću', potpuno ste spremni… No, unatoč tome imate tremu. Određena doza treme je korisna budući da vas održava budnima i koncentriranima na predstojeće zadatke, ali pazite da ne izbjegne kontroli.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje