Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Dobar odnos s nadređenim

02.09.2013.

Poslodavci traže od zaposlenika da svojim radom doprinose razvoju i profitabilnosti tvrtke. Idealno bi bilo kada biste svoje zadatke obavljali u skladu sa standardima tvrtke, a ujedno pokazali dozu samostalnosti i inovativnosti u predlaganju novih ideja.

Dobar odnos s nadređenim

Poslodavci traže od zaposlenika da svojim radom doprinose razvoju i profitabilnosti tvrtke. Idealno bi bilo kada biste svoje zadatke obavljali u skladu sa standardima tvrtke, a ujedno pokazali dozu samostalnosti i inovativnosti u predlaganju novih ideja.

Funkcija vašeg nadređenog je kontrolirati i upravljati vašim radom, podržavajući istodobno razvoj i samostalnost svakog zaposlenika. Dobri vođe relativno će 'bezbolno' postići ravnotežu između ova dva aspekta upravljanja zaposlenicima i time doprinijeti stvaranju ugodne i poticajne radne okoline. Nažalost, šefove ne možemo birati te svaki odgovoran i sposoban zaposlenik mora znati prihvatiti eventualne nedostatke upravljačkog stila svog nadređenog.

Ponekad ćete možda odgovarati dvojici ili više nadređenih čije se ideje o tome kako i što raditi neće uvijek slagati. Ukoliko njihova mišljenja nisu sasvim suprotna, ova bi situacija mogla doprinijeti 'zanimljivosti' vaših svakodnevnih zadataka i vašoj kreativnosti!

Unatoč povremenim izljevima nervoze i ne uvijek jasnim uputama koje će vam vaš nadređeni moći i znati pružiti, nastojte od njega što više naučiti. Ne zaboravite da on ima više iskustva i znanja od vas i dajte mu do znanja da ga zbog toga cijenite i da želite od njega aktivno učiti. Jedna stvar koju sigurno možete naučiti od svog šefa je kako biti šef! Možda vam uskoro zatreba...

Ponašanje na poslu

 • 10 situacija kada iskrenost na poslu nije dobra ideja 10 situacija kada iskrenost na poslu nije dobra ideja

  "Trebam li stvarno iskreno priznati šefu zašto dajem otkaz?" ili "Trebam li iskreno reći zašto sam napustio bivše radno mjesto?" samo su neka od pitanja koja nas navode i na razmišljanje o tome je li iskrenost uvijek najbolje rješenje?

 • Emirates Group traži kabinsko osoblje Emirates Group traži kabinsko osoblje

  Aviokompanije uvijek traže određenu dozu 'nečega' od svog kabinskog osoblja, 'X faktor'.

 • Naučite voljeti svoj posao Naučite voljeti svoj posao

  Svatko od nas ponekad se pita zašto posvećuje toliko vremena, energije i truda svom poslu. Pitamo se je li vrijeme za promjenu i s vremenom počinjemo pregledavati oglase za posao ili maštamo o pokretanju vlastitog posla.

 • Kako biti prihvaćen na novom poslu? Kako biti prihvaćen na novom poslu?

  Budite pretjerano prijateljski raspoloženi prema svima, postat ćete nametljivi, nemojte se nametati, stiže vas titula umišljene osobe. Kreirajte na poslu prijateljsko okruženje.

 • Kako postati odličan u onome što radiš Kako postati odličan u onome što radiš

  Kaže se da je svatko zamjenjiv. Ipak, neke stvari možete učiniti kako bi šef dvaput promislio prije nego što odluči jeste li zaista zamjenjivi.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje