Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Jedna od najboljih zamolbi za posao

14.03.2012.

Dobru zamolbu ne možete prepisati, no kad znate da se na jedan natječaj za posao prijavi 100 do 700 ljudi, sudeći prema poznatim nam iskustvima, što će vas drugo izdvojiti iz mase osim nekoliko moćnih rečenica kad nemate vezu ili preporuku?

Jedna od najboljih zamolbi za posao

Možda ste se prijavljivali za posao gdje i sami znate da idealan kandidat ne izgleda, nema toliko godina ili takvo radno iskustvo kao vi. Ili ste naletjeli na oglas u kojem ste prepoznali sebe, no isti klik se nije dogodio s druge strane? Veze igraju ulogu, ali većina poslodavaca jednostavno želi osobu koja će raditi i zaraditi za njih  uz timski duh i pozitivan stav. To možete biti i vi.

Pročitajte stoga jednu zamolbu poslovne žene u tridesetim godinama života koja živi sa suprugom i troje djece, a u svom je životu prošla mali milijun poslova. Sad se prijavljuje za posao koji bi više odgovarao početniku u branši marketinga s nekoliko praksi i radom u studentskim udrugama iza sebe. No, ona je na kraju odabrana kao najbolji kandidat uz riječi 'ovo je najbolja zamolba koju smo ikad pročitali'.

Poštovani -------- --------,

Vaš oglas me u nekoliko sekundi uvjerio da je napisan za mene i da sam ja idealan kandidat. Evo zašto:

Radila sam najrazličitije poslove što ćete vidjeti u mom životopisu. Pritom sam prošla sve faze od internetskog marketinga, odnosa s javnošću, copywritinga, medijske produkcije, različitih vrsta pisanja uključujući brojne drugačije poslove. Smatram se izuzetno motiviranom, organiziranom i discipliniranom osobom jer nema drugog načina da radiš sam i od vlastitog doma. Važno je naglasiti i da se nikad nisam susrela s nezadovoljnim klijentom.

Službeni naziv moje titule na prošlom poslu bio je 'koordinatorica projekata', no bila sam poznata kao osoba za sve. Danas copywriter, sutra istraživač, preksutra prezentatorica, a svako malo osoba koja zadobila nadimak 'Ona koja ne odustaje' jer nikad nisam prestala ustrajati sa svojim zahtjevima za poboljšanje ostalim odjelima. U maloj kompaniji imala sam prilike upoznati svaku razinu svakog pojedinog projekta.

Bez obzira na radno mjesto, na svakom mi je prioritet bio napraviti najbolji rad, projekt ili tekst. Jednostavno želim iskočiti iz mase. Je li to promocija za vanjske klijente ili interni poslovni projekt meni nije važno jer se ponosim sposobnošću da u svakom pojedinom projektu vidim drugačiji potencijal. Nije riječ samo o pisanju već i o, primjerice, kreiranju jedinstvenih božićnih poklona za klijente.

Dakle, pisanje je oduvijek bilo moja strast, a projekt menadžment sredstvo zarade. Navikla sam biti na vodećoj poziciji dok pazim da svi dijelovi 'slagalice' funkcioniraju. Sposobnost vođenja različitih projekata uz redovito poštivanje rokova nisam razvila samo kroz profesionalno iskustvo već i u obitelji. Uz troje djece u četiri godine koja su veoma različita po svojim interesima i karakterima, morala sam se prilagoditi. Naučila sam balansirati svoj budžet, vrijeme i prioritete te, najvažnije, uvijek biti fleksibilna, a opet dovršiti zadatke.

Možda me sad smatrate potencijalnim zaposlenikom, no čini vam se da tražim preveliki iznos. Nisam ovdje zbog novca - odnosno, jesam, ali mi to nije najvažnije. Tražim poziciju gdje se moj posao cijeni, kao i trud koji ulažem uz potencijalno dugoročni angažman. Prednosti kao što su neposredna blizina posla i fleksibilnost jednako mi znače. Uz to, živim samo deset minuta od vaše tvrtke stoga se nikad ne morate brinuti da ću zakasniti. U iščekivanju poziva na razgovor,

Srdačno Vas pozdravljam.

Ime i prezime

Kako vam se čini?

Ključ je u tome da se prilagodite samom natječaju ističući osobne karakteristike uz argumente. Pronađite dobre stvari za koje vam se u početku možda čine banalne ili ih niste prepoznali i nikad ne ističite, osim uz pozitivnu poantu, loše aspekte. (M.D.)

Izvor: Ask Manager

 

 

 

 

Zamolba za posao

 • Nijemci su točni, Francuzi uglađeni, a Talijani ne pregovaraju o plaći Nijemci su točni, Francuzi uglađeni, a Talijani ne pregovaraju o plaći

  Europska komisija objavila Priručnik o radu u inozemstvu.

 • Napišite molbu koja privlači pažnju! Napišite molbu koja privlači pažnju!

  Slanje prijave za posao, bez priloženog popratnog pisma odnosno molbe za posao, možemo usporediti sa slanjem neadresirane pošiljke. Budući da tvrtke, nakon objave natječaja zaprime veliki broj prijava kandidata, potrebno se među njima istaknuti i osigurati si poziv na intervju.

 • Kako napisati dobru molbu za zaposlenje? Kako napisati dobru molbu za zaposlenje?

  Molba je uvod u vaš životopis, naslovnica vašeg životopisa i vaša ponuda tvrtki kojoj se obraćate. Iako se u nedostatku vremena odluka poslodavca najčešće bazira samo na informacijama spomenutim u životopisu, kvalitetno napisana molba neće promaći ničijoj pažnji i sadržavat će informacije koje će poslodavca zainteresirati.

 • Kako napisati molbu za posao u prodaji Kako napisati molbu za posao u prodaji

  Ako molba nije preduga te ako sadrži sve bitne informacije, može odigrati ključnu ulogu u pozivu na razgovor za posao. Ako želite raditi u prodaji, znate i sami koliko je prvi dojam važan.

 • Sadržaj molbe za posao Sadržaj molbe za posao

  Pismo zamolbe mora uvjeriti poslodavca da pročita vaš životopis. Da biste to učinili morate biti inovativni ali pri tome pratiti pravila forme i sadržaja.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje