Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Radom na daljinu do veće produktivnosti

15.06.2007.

U sve više sektora svjetskog gospodarstva, klasičan uredski rad zastarijeva jer po prirodi današnjeg načina poslovanja klijentima i partnerima morate biti dostupni 24 sata dnevno.

Sociolozi predviđaju da će se uz daljniji razvoj komunikacijskih tehnologija, ponajprije Interneta, sve više mijenjati način rada u svim sektorima svjetskoga gospodarstva, a prema predviđanjima uskoro bi više od 100 milijuna ljudi u svijetu moglo raditi izvan svojih ureda.

Već sada se zbog dinamike posla nerijetko radi kod kuće, na putu ili u hotelu, zbog čega rad na daljinu vodi do brisanja granica između radnog i privatnog vremena.

Najpoznatiji modeli rada izvan ureda su rad kod kuće i teleworking, odnosno rad s bilo koje lokacije upotrebom naprednih informacijskih tehnologija poput GPRS-a, Bluetootha, VPN-a i slično.

Rezultati provedenih istraživanja daju zaključiti kako rad izvan ureda nije nastao samo zbog trenda i komfora, već i zbog povećanja produktivnosti. Naime, rad izvan ureda povećava dnevnu produktivnost osobe za barem 20%, a na razini tvrtke ubrzava poslovanje i za više od 30 posto.

Rad na daljinu ponekad podrazumijeva i rad iz nekog ureda izvan matičnog grada, odnosno zemlje. I dok je u SAD-u to normalna pojava, u Europi samo oko 2% stanovnika EU radi u državi koja nije njihova matična zemlja i taj je postotak uglavnom nepromijenjen posljednjih 30 godina.

Budući da Europska unija teži napretku, pomaganje radnicima pri preseljenju u druge države ili sektore postalo je još važnije jer im omogućava stjecanje novih vještina i iskustva što je u globalnoj ekonomiji važno i za njih i za poslodavca.

Rad na daljinu, ali i sve zastupljeniji rad od kuće, prisutan je i u Hrvatskoj, posebice među velikim multinacionalnim tvrtkama u ICT sektoru.

Prema rezultatima istraživanju britanskog Institut of Directors, zaposlenik je oko 65% produktivniji radi li od kuće, što kompanijama može uštedjeti velika sredstva. Jedan od razloga za to je u činjenici da se zaposlenici na svojim radnim mjestima ne mogu u potpunosti posvetiti projektu na kojem rade jer ih neprestano netko prekida ili im daje dodatne zadatke.

Za primjer se navodi British Telecom čijih oko 10%, od ukupno 110.000 radnika, radi od kuće čime godišnje uštede oko 70 milijuna funti.

(V.K.)
Izvor:
Poslovni dnevnik

HR za profesionalce

Mislite da ste plaćeni premalo? Provjerite prosjek za svoje zanimanje!
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje