Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kako napraviti dnevni plan rada?

Planirajte svoj dan. Unaprijed planirajući zadatke, olakšat ćete put k ostvarenju ciljeva u okviru zadanih rokova. Vrijeme je dragocjeno, a uspješan poslovan čovjek zna kako ga iskoristiti.

Naime, važno je pravilno rasporediti vrijeme na poslu. Svaki zaposlenik biti će učinkovitiji ako svakodnevno napravi plan rada za slijedeći dan. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako napraviti dnevni plan rada.

Označite važnije obveze

Količina posla te kratki rokovi mogu dovesti do neorganizacije koja neće ostvariti željene rezultate.

Stoga stručnjaci savjetuju zaposlenicima da na početku radnog dana odrede prioritete za taj dan. Naime, najučinkovitiji način je odrediti kratkoročne i dugoročne ciljeve.

Ne udaljavajte se od ciljeva

Postoje mnoge stvari koje vam mogu odvratiti pozornost. Stoga stručnjaci savjetuju svakom zaposleniku da s vremena na vrijeme provjere jesu li obavili zadatke. Jedan od načina je da u poslovni rokovnike napiše sve zadatke. Na taj način ćete lakše napraviti plan rada.

Upravljajte vremenom

Kategorizirajte listu obveza koje morate napraviti. Savjetujemo vam da listu razvrstate po pozivima, zadacima i zadanim rokovima. Svakodnevno odvojite barem pet minuta vremena kako bi napravili dnevni raspored. Na taj način uštedjet ćete na vremenu. Stručnjaci savjetuju da na kraju radnog dana sastavite raspored za sutrašnji dan.

Arhivirajte dokumente

Nakon završenog zadatka papirologiju pospremite u arhivu, kako vam ne bi zauzimala mjesto na stolu. Isto napravite i s datotekom u kompjuteru, onom koju više ne upotrebljavate.

(A.T.)
Izvor:
Monster

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje