Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Kako na intervjuu odgovoriti na pitanje o manama?

05.09.2007.

Svaki intervju za posao je poseban ali i stresan, međutim neka pitanja postavljaju se tako često da ima smisla pripremiti se za njih.

Pri tom se ne misli na unaprijed definiranje odgovora nego na postavljanje strategije, a cilj bi trebao biti naglašavanje onih dijelova vašeg dosadašnjeg iskustva koja najbolje odgovaraju onome što ispitivač na intervjuu traži.

Što kad vas pitaju o slabostima?

Nikako nemojte reći da ste jako marljivi ili da ste perfekcionist. To su jako providni odgovori. Dobar pristup ovom pitanju je da pričate o slabostima koje bi se mogle razviti u prednosti. Ili da date primjer lošeg postupka koji se više ne ponavlja, kako bi pokazali da želite unaprijediti svoj rad.

Zašto bismo zaposlili upravo vas?

Ovo je idealno pitanje jer se odgovorom na njega možete dobro prodati. Ovim pitanjem poslodavac želi procijeniti vašu motivaciju. Navedite primjere, svoje iskustvo, vještine i uspjehe. No prije proučite poziciju za koju se natječete. Razmislite o onome što imate za ponuditi: iskustvo vezano za posao za koji se prijavljujete, specifična znanja, vještine, poznanstva, te potencijal u budućnosti. Kreirajte listu razloga koje najbolje ocrtavaju vaše prednosti.

Koji je vaš najveći uspjeh u vašoj karijeri?

Opišite savjet osobe koja vam je pomogla riješiti jedan od problema. Navedite konkretan primjer uspješno završenog projekta u kojemu su došle do izražaja vaša sposobnost i kreativnost. No, važno je da istaknete otvorenost prema suradnji i timskom radu, kao i želji za usavršavanjem.

(A.T.)
Izvor:
CNNMoney

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

 • 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere

  Svi koji se prijave do 15. travnja imaju priliku osvojiti stipendiju za vodeću poslovnu školu u regiji.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje