Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Amerikancima upitne sposobnosti šefova

17.10.2007.

Više od 35% američkih zaposlenika svog šefa ne smatra vođom, a čak 30% ih smatra da njihov nadređeni nije kvalificiran za posao koji obavlja, otkrilo je istraživanje o percepciji menadžera na radnom mjestu koje je provela tvrtka SkillSoft.

Istraživanje je provedeno među 200 zaposlenika na različitim hijerarhijskim pozicijama iz svih sektora gospodarstva.

Nepovjerenje zaposlenika u sposobnosti vlastitog nadređenog, pokazali su rezultati, najizraženije je u prodaji i marketingu.

Naime, za čak 51% zaposlenika koji rade u tim odjelima upitna je sposobnost njihova šefa da uopće vodi odjel. Nasuprot tome, 65% zaposlenika koji rade u sektoru Informacijskih tehnologija, potvrdilo bi sposobnost svog nadređenog da vodi odjel.

"Rezultati otkrivaju i na neki način potvrđuju ono što je već poznato, a to je da menadžeri ne dobivaju dovoljno poticaja i pomoći za razvoj svojih vještina vođenja, koje su pak ključne za pridobivanje povjerenja zaposlenika. Osim toga te su menadžerske vještine presudne i za poticanje veće produktivnost zaposlenika, njihov osjećaj zadovoljstva poslom te smanjenje broja odlazaka zaposlenika iz tvrtke", rekao je John Ambrose, potpredsjednik SkillSofta. (T.B.)

Izvor:
CNN Money

HR za profesionalce

 • Unaprijedite svoja HR znanja! Unaprijedite svoja HR znanja!

  Početnik ste u HR-u i zanima Vas kako to funkcionira u praksi? Imate puno teoretskih znanja, ali ne znate od kud krenuti i kako postaviti HR funkciju? Znate kako bi trebale izgledati HR procedure, ali nemate dovoljno iskustva u njihovom kreiranju i provođenju?

 • JGL među top 5 poslodavaca JGL među top 5 poslodavaca

  Na listi Top 5 Poslodavaca Partnera nalaze se vodeće hrvatske kompanije: Vipnet, Coca-Cola, Pliva, Valamar i JGL.

 • Global HR Trends Summit četvrti put u Zagrebu Global HR Trends Summit četvrti put u Zagrebu

  Global HR Trends Summit održava se 22. rujna, a ugostit će neke od najvećih stručnjaka iz područja HR-a.

 • Edukacija: 'Upravljanje ljudskim potencijalima' Edukacija: 'Upravljanje ljudskim potencijalima'

  Zbog dodatnog interesa, u Zagrebu se od 24. do 26. rujna ponovno održava trodnevna edukacija iz područja upravljanja ljudskim potencijalima koju organizira tvrtka Eppur Si Muove j.d.o.o. za savjetovanje, Zagreb.

 • Global HR Trends Summit četvrti put u Zagrebu Global HR Trends Summit četvrti put u Zagrebu

  Ovogodišnji Global HR Trends Summit koji će se održati 22. rujna ugostit će neke od najvećih stručnjaka iz područja HR-a.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje