Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Amerikancima upitne sposobnosti šefova

17.10.2007.

Više od 35% američkih zaposlenika svog šefa ne smatra vođom, a čak 30% ih smatra da njihov nadređeni nije kvalificiran za posao koji obavlja, otkrilo je istraživanje o percepciji menadžera na radnom mjestu koje je provela tvrtka SkillSoft.

Istraživanje je provedeno među 200 zaposlenika na različitim hijerarhijskim pozicijama iz svih sektora gospodarstva.

Nepovjerenje zaposlenika u sposobnosti vlastitog nadređenog, pokazali su rezultati, najizraženije je u prodaji i marketingu.

Naime, za čak 51% zaposlenika koji rade u tim odjelima upitna je sposobnost njihova šefa da uopće vodi odjel. Nasuprot tome, 65% zaposlenika koji rade u sektoru Informacijskih tehnologija, potvrdilo bi sposobnost svog nadređenog da vodi odjel.

"Rezultati otkrivaju i na neki način potvrđuju ono što je već poznato, a to je da menadžeri ne dobivaju dovoljno poticaja i pomoći za razvoj svojih vještina vođenja, koje su pak ključne za pridobivanje povjerenja zaposlenika. Osim toga te su menadžerske vještine presudne i za poticanje veće produktivnost zaposlenika, njihov osjećaj zadovoljstva poslom te smanjenje broja odlazaka zaposlenika iz tvrtke", rekao je John Ambrose, potpredsjednik SkillSofta. (T.B.)

Izvor:
CNN Money

HR za profesionalce

Mislite da ste plaćeni premalo? Provjerite prosjek za svoje zanimanje!
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje