Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Kako se predstaviti poslodavcu na intervjuu za posao?

Jedno od najčešćih pitanja na razgovoru za posao je da kažete nešto o sebi. Stoga je važno pripremiti kratku prezentaciju u kojoj nećete ponavljati činjenice iz životopisa nego ćete navesti najzanimljivije informacije o sebi

Tijekom intervjua poslodavac će nastojati razjasniti neke detalje iz vašeg životopisa, stoga je dobro da proučite sve što ste napisali i pokušajte predvidjeti što bi vas mogli pitati. No, jedno od najčešćih pitanja na razgovoru za posao je da kažete nešto o sebi. Donosimo vam nekoliko savjeta.Radno iskustvo
Kratkom prezentacijom o sebi možete postaviti dobru osnovu za daljnji tijek intervjua. Najbolje je započeti razgovor s dosadašnjim radnim iskustvom i načinom rada s kojim ste se do sada susretali. Ako ste osoba bez radnog iskustva, tada možete dati primjere onih zadataka koje ste obavljali na fakultetu ili tijekom školovanja. Važno je znati da tijekom razgovora nije poželjno iznositi detalje iz privatnog života, niti otvarati temu o vjerskoj ili političkoj pripadnosti.

Pružite primjere
Ponekad konkretan primjer vrijedi kao deset općenitih rečenica. Stoga, smislite kako pomoću primjera pojačati svoje izlaganje prije intervjua te pružiti zanimljive informacije. Imajte na umu da primjerima morate posvjedočiti svojim uspjesima i napredcima.

Napišite u pisanom obliku
Vaš stav je prva stvar koju će poslodavac primijetiti, a kako bi postali sigurniji u sebe dok iznosite vaše radno iskustvo potrebno je vježbati. Savjetujemo vam da prezentaciju sastavite u pisanom obliku kako bi lakše uočili što želite istaknuti i kakvu poruku želite ostaviti. (A.T.)

Izvor:
Monster

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje