Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Najčešće pogreške na intrevjuu za posao

09.06.2008.

Izbjegavajte kratke odgovore poput da ili ne, pripremite odgovore na najčešća pitanja, informirajte se o tvrtki, a svoj privatni život sačuvajte samo za sebe

Ne postoji savršen razgovor za posao, no većinu pogrešaka možete izbjeći. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta o kojima bi trebali voditi računa prija razgovora za posao.

Informirajte se tvrtki
Poslodavci ne vole kada kandidati na razgovor za posao dolaze nespremni i nezainteresirani. Želite li na ispitivača ostaviti dojam da želite biti dio tvrtke, morate se informirati o tvrtki, njezinom načinu rada, trenutnim ciljevima i aktivnostima.

Izbjegavajte laž
Istina će se brzo otkriti. Primjerice, ako u životopisu navedete da poznajete računalne programe, što je neistina, ispitivač vas može razotkriti već u prvim minutama vašeg razgovora na način da vam postavi nekoliko pitanja vezana za to područje.

Držite se profesionalno
Iako ispitivači tijekom intervjua često žele stvoriti ugodnu atmosferu, pristojnosti ne bi trebalo izostajati. Stoga, izbjegavajte teme koje se tiču vašeg privatnog, ljubavnog, političkog i vjerskog života. Također, čak i kada je ispitivač mlađi od vas, oslovljavajte ga s Vi. Važno je da ostavite dojam profesionalne osobe.

Pripremite se za intervju
Raspitajte se o učestalim pitanjima na intervjuu za posao te pripremite odgovore na njih. Također je važno da detaljno pročitate vaš životopis, kako bi znali ispitivaču obrazložiti sve navedene pojedinosti.

Nabacite osmijeh na lice
Pokažite entuzijazam zbog intervjua za posao. Također, izbjegavajte kratke ogovore poput da ili ne. Ispitivač na intervjuu želi čuti jasne i direktne odgovore. (A.T.)

Izvor:
MSN

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

 • 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere 12 prestižnih MBA stipendija za najbolje managere

  Svi koji se prijave do 15. travnja imaju priliku osvojiti stipendiju za vodeću poslovnu školu u regiji.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje