Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Nezaposlenost znatno utječe na osjećaj sreće

14.07.2008.

Istraživanje je pokazalo da najdugotrajniji negativan utjecaj na osjećaj sreće ima nezaposlenost, a ne primjerice smrt bračnog druga ili razvod

Novo istraživanje sugerira kako iznimno pozitivni ili negativni trenuci u životu imaju samo privremeni utjecaj na opći osjećaj sreće pojedinca.

Istraživači iz Velike Britanije, SAD i Francuske su u časopisu Economic Journal objavili rezultate 20-godišnjeg praćenja zadovoljstva životom nekoliko stotina ispitanika.

Izniman osjećaj sreće zbog braka ili rođenja djeteta
Pokazalo se i da najtraumatičniji događaji izazivaju tek privremeni pad raspoloženja kod ispitanika te da brzo dolazi do "adaptacije" na nove okolnosti.

Slično je bilo i s događajima koji izazivaju izniman osjećaj sreće, poput stupanja u brak ili rođenja djeteta.

Primjerice, utvrđeno je da rođenje djeteta povećava osjećaj sreće u trajanju od oko 2 godine da bi se zatim pojedinac vratio na uobičajenu razinu raspoloženja.

Pokazalo se i kako najdugotrajniji negativan utjecaj na osjećaj sreće ima nezaposlenost, a ne primjerice smrt bračnog druga ili razvod. (A.T.)

Izvor:
PLIVAzdravlje

Razvoj karijere

 • Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija

  Sve donedavno vladalo je uvjerenje da je kvocijent inteligencije (IQ) vladar poslovnog svijeta. No, istraživanja pokazuju da 80% poslovnog uspjeha prvenstveno ovisi o emocionalnoj inteligenciji (EQ).

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje