Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Zabrana rada nedjeljom tek od iduće godine

14.07.2008.

Trgovine će tijekom sezone i prosinca moći raditi od 7 do 14 sati, a svim ostalim danima radit će od 6 do 22 sata

Iako se zabrana rada nedjeljom nalazi u konačnoj verziji Zakona o trgovini, Vlada još uvijek neće žuriti s njenom primjenom. Tako će ta odredba Zakona na snagu stupiti tek 1. siječnja iduće godine, ako je prvotan prijedlog bio da se da se aktivira od 1. studenog.

Prema novim odredbama trgovine neće raditi nedjeljom, a iznimka će biti jedino vrijeme turističke sezone od 1. lipnja do 1. listopada te prosinac, kada će raditi od 7 do 14 sati. Ostalim radnim danima trgovine će raditi od 6 do 22 sata.

Benzinske otvorene od 0 do 24
Sukladno tom prijedlogu, benzinske postaje i prodavaonice na malo unutar zatvorenog dijela benzinskih postaja te prodavaonice na graničnim prilazima, unutar zatvorenih područja auto-cesta na odmorištima, unutar zatvorenog područja kolodvora, zrakoplovnih luka, luka i pristaništa te u lukama nautičkog turizma radit će od 0 do 24 sata.

Nedjeljom će pak moći raditi štandovi i klupe za prodaju cvijeća i svijeća, kiosci za prodaju tiska, pekarnice, prodavaonice na benzinskim postajama te na kolodvorima i u zračnim lukama.

Nove odredbe Prijedloga zakona o trgovini Vlada je podržala te ga uputila u Sabor, a premijer Ivo Sanader kazao je kako se na zakon dugo čekalo, jer je trebalo usuglasiti stajališta svih socijalnih partnera. (V.K.)

Izvor:
Vjesnik

Aktualno

 • Poštivanje zakona jamči povlašteni status? Poštivanje zakona jamči povlašteni status?

  Potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić rekao je da u Vladi razmišljaju o objavi 'bijele liste' poduzetnika koji redovito ispunjavaju sve obveze prema državi.

 • Grčić: Uvodimo porez na štednju i nekretnine Grčić: Uvodimo porez na štednju i nekretnine

  Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić razjasnio je nesporazum s konferencije za novinare na kojoj je bio i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

 • Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela

  Dužniku ostaje samo ono što je potrebno za egzistencijalni minimum, on prestaje biti 'svoj gazda' jer mora dobiti povjerenika, odnosno 'stečajnog upravitelja'.

 • Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn

  Ministar financija Boris Lalovac gostovao je u HTV-ovu Dnevniku. Osobni bankrot, fiskalizacija i rebalans proračuna neke su od tema o kojima je govorio. Otkrio je i kako preko 20 tisuća zaposlenih u državnom i javnom sektoru prima plaću veću od 10.000 kuna.

 • Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku? Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku?

  Austrija je tradicionalno najveći strani ulagač u Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatske narodne banke, izravna ulaganja iz te države u 2012. godini iznosila su 683,6 milijuna eura. No postoji i veći "ulagač" o kojem se ni u javnosti ni u ekonomskim i političkim krugovima ne govori.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje