Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Joga sve popularnija u američkim poslovnim školama

24.07.2008.

Jogu vježbaju studenti na MIT-u, Harvardu i brojnim drugim uglednim školama

Studenti američke Graduate School of Business osim predavanja o makroekonomiji i operativnim strategijama, uče i prakticiraju - jogu.

Sve je počelo osnivanjem joga kluba koji su pokrenula dvojica studenata i to nakon što su se vratili s putovanja po Indiji kojeg je sponzorirala škola.

Osnivač skupine Jody Kirchner objašnjava da su satovi joge zamišljeni kao "vrijeme u kojem isključujete mozak", što prakticira od 15 do 25 redovnih polaznika.

Oslobađanje od stresa
Međutim, ova čikaška poslovna škola nije iznimka, jer joga postaje sve popularnija u SAD-u. Tom se aktivnošću bavi oko 16 milijuna ljudi, koji na satove joge potroše oko 5,7 milijardi dolara godišnje, što je gotovo dvostruko više nego godinu dana prije.

Joga se tako prakticira i na slavnom MIT-u gdje se polaznici Sloan school of management redovito opuštaju vježbajući, a škola nudi satove joge i drugim građanima.

Budući vrhunski menadžeri vježbanje opisuju kao odličan način da se oslobode stresa, a jogi ne pridaju velika duhovna značenja, nego pričaju o olakšavanju svakodnevnog posla. Njihov primjer slijede i druge MBA škole.

Harvard Business School također je među najpoznatijim školama koje su prihvatile novi način opuštanja, a zadovoljstvo studenata najbolji je pokazatelj isplativosti investicije. (V.K.)

Izvor:
Poslovni dnevnik

Razvoj karijere

 • Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija

  Sve donedavno vladalo je uvjerenje da je kvocijent inteligencije (IQ) vladar poslovnog svijeta. No, istraživanja pokazuju da 80% poslovnog uspjeha prvenstveno ovisi o emocionalnoj inteligenciji (EQ).

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje