Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Koje su vještine važne pri zapošljavanju?

05.11.2008.

U vremenu kada tehnologija svakim danom napreduje, a tvrtke, najčešće zbog konkurencije, često mijenjaju prioritete, poslodavci traže osobe koje su spremne učiti i lako se prilagođavati svim zadacima

Osim znanja koje kandidati stječu tijekom obrazovanja, poslodavcima su važne i vještine kojima barataju.

Pritom se misli da one vještine koje su neophodne za uspjeh u poslu, a ne mogu se izmjeriti. Upravo te vještine u mnogočemu određuju osobnost i sposobnost rješavanja zahtjevnih problema i zadataka na poslu.

Komunikacijske vještine
Osoba koja ima naglašene komunikacijske vještine nema poteškoća u suradnji s kolegama. Komunikacija je, naime, važna kako u svakodnevnom obraćanju prema kolegama i poslovnim klijentima, tako još i više na onim pozicijama koje se tiču prodaje. Pritom valja obratiti pažnju i na neverbalnu komunikaciju.

Timski igrač
U današnjem poslovnom svijetu gotovo da je nemoguće kvalitetno obavljati zadatke bez timskog rada. Pitate se što znači biti timski igrač? Ključno je da tijekom rada ne ističete sebe i svoje interese, već težite postići cilj cijelog tima.

Inicijativa
Poslodavac traži motiviranog kandidata, spremnog na preuzimanje što više odgovornosti i novih zadataka. Stoga je važno pokazati inicijativu u radu te sudjelovati u svim raspravama koji se tiču ostvarenja glavnog cilja.

Prilagodljivost
Prilagodljivost je posebno važna vrlina. U vremenu kada tehnologija svakim danom napreduje, a tvrtke, najčešće zbog konkurencije, često mijenjaju prioritete, poslodavci traže osobe koje su spremne učiti i lako se prilagođavati svim zadacima. (A.T.)

Izvor:
Monster

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

 • Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija

  Sve donedavno vladalo je uvjerenje da je kvocijent inteligencije (IQ) vladar poslovnog svijeta. No, istraživanja pokazuju da 80% poslovnog uspjeha prvenstveno ovisi o emocionalnoj inteligenciji (EQ).

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje