Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Koje su vještine važne pri zapošljavanju?

05.11.2008.

U vremenu kada tehnologija svakim danom napreduje, a tvrtke, najčešće zbog konkurencije, često mijenjaju prioritete, poslodavci traže osobe koje su spremne učiti i lako se prilagođavati svim zadacima

Osim znanja koje kandidati stječu tijekom obrazovanja, poslodavcima su važne i vještine kojima barataju.

Pritom se misli da one vještine koje su neophodne za uspjeh u poslu, a ne mogu se izmjeriti. Upravo te vještine u mnogočemu određuju osobnost i sposobnost rješavanja zahtjevnih problema i zadataka na poslu.

Komunikacijske vještine
Osoba koja ima naglašene komunikacijske vještine nema poteškoća u suradnji s kolegama. Komunikacija je, naime, važna kako u svakodnevnom obraćanju prema kolegama i poslovnim klijentima, tako još i više na onim pozicijama koje se tiču prodaje. Pritom valja obratiti pažnju i na neverbalnu komunikaciju.

Timski igrač
U današnjem poslovnom svijetu gotovo da je nemoguće kvalitetno obavljati zadatke bez timskog rada. Pitate se što znači biti timski igrač? Ključno je da tijekom rada ne ističete sebe i svoje interese, već težite postići cilj cijelog tima.

Inicijativa
Poslodavac traži motiviranog kandidata, spremnog na preuzimanje što više odgovornosti i novih zadataka. Stoga je važno pokazati inicijativu u radu te sudjelovati u svim raspravama koji se tiču ostvarenja glavnog cilja.

Prilagodljivost
Prilagodljivost je posebno važna vrlina. U vremenu kada tehnologija svakim danom napreduje, a tvrtke, najčešće zbog konkurencije, često mijenjaju prioritete, poslodavci traže osobe koje su spremne učiti i lako se prilagođavati svim zadacima. (A.T.)

Izvor:
Monster

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Saznajte koliku plaću dobivaju drugi za posao koji i vi radite
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje