Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Četiri koraka do bržeg zaposlenja

09.11.2008.

Svakodnevno pregledavajte oglase za posao, prilagodite životopis za svako radno mjesto, pripremite se za intervju i informirajte se o tvrtki

Da biste došli do zaključka kako se zaposliti u što kraćem vremenskom roku, morate razumjeti razliku između aktivnog i pasivnog traženja posla.

Aktivno traženje posla odnosi se na one osobe koje svakodnevno pretražuju oglase za posao, šalju životopise i molbe za zaposlenje te pretražuju internetske stranice popularnih tvrtki kako bi saznali je li otvoreno novo radno mjesto, dok pasivne osobe uglavnom čekaju da ih netko obavijesti o novootvorenom radnom mjestu.

Iz uvoda u tekst se već jasno da zaključiti da proces traženja posla nije ograničen na nekoliko dana, već traje duži period svakodnevnim pretraživanjem u kojem nije dovoljno poslati nekoliko životopisa te čekati na poziv za intervju za posao.

Također, valja imati na umu da sam proces zapošljavanja u prosjeku traje od tri do osam tjedana. To znači da nakon što vas tvrtka pozove na prvo testiranje, pa do vremena dok ne dobijete konkretnu ponudu može proći i više od dva mjeseca. Donosimo vam nekoliko savjeta kako ostaviti bolji dojam na poslodavca te se u što kraćem vremenu zaposliti.

Istaknite vještine koje se traže u oglasu
Detaljno pročitajte oglas za posao te svoj životopis prilagodite tom radnom mjestu. Također se dobro pripremite za intervju za posao. Raspitajte se o najčešćim pitanjima te pripremite odgovore na njih. Osim toga, ako imate radnog iskustva, zamolite prijašnje nadređene da vam napišu preporuku za posao, a u životopisu istaknite osobe i pozicije osoba od kojih ste dobili preporuku.

Važno je imati stav
Budite pozitivni i pokažite entuzijazam. Ostavite dojam osobe koja je zainteresirana za rad u toj tvrtki te spremna na daljnje usavršavanje.

Informirajte se o tvrtki
Temeljito pregledajte internetsku stranicu tvrtke u kojoj želite dobiti posao. Nemojte dozvoliti da na intrevjuu za posao ispitivač shvati da ne znate ništa o tvrtki. Na taj način nećete ostaviti željeni dojam.

Pripremite pitanja za intervju za posao
Svojim pitanjima pokazujete zainteresiranost za tvrtku i buduće radno mjesto. Stoga se pripremite i pokažite poslodavcu da ste zaista zainteresirani za rad u toj tvrtki. (A.T.)

Izvor:
MSN

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

Saznajte koliku plaću dobivaju drugi za posao koji i vi radite
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje