Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Koje su odlike kvalitetnog posloprimca?

17.11.2008.

Kvalitetan posloprimac izdvojit će se sam, pravilnim izražavanjem, poznavanjem pravopisa, pružanjem ruke, gledanjem u oči, aktivnim slušanjem i postavljanjem svojih već pripremljenih pitanja

Nemojte dopustiti da vas obeshrabre priče drugih da ne mogu pronaći posao. Treba znati što tražite, gdje to pronaći i dobro se pripremiti za testiranje i intervju.

Ukoliko vi pripadate onoj skupini kandidata koji se pitaju "Zašto me nisu zvali nakon intervjua?" ili "Zašto neki imaju uspješne rezultate nakon kratke potrage za zaposlenjem?", postoji vjerojatnost da se niste dobro pripremili za pronalazak posla. Donosimo vam odlike kvalitetnog posloprimca.Pružite primjere vašeg iskustva i znanja
Ispitivača na intervjuu za posao najviše impresionira kada kandidat tijekom intervjua preuzme glavnu ulogu u rješavanju zadanog problema.

Ponašajte se profesionalno
Posloprimac koji se ponaša profesionalno neće stajati među mnoštvom kandidata tijekom intervjua za posao. Naime, izdvojit će se sam, pravilnim izražavanjem, poznavanjem pravopisa, pružanjem ruke, gledanjem u oči, aktivnim slušanjem i postavljanjem svojih već pripremljenih pitanja.

Pripremite se za intervju
Ispitivači zamjećuju kada se netko dobro pripremi za intervju jer tako odaje dojam odgovornosti. Takav kandidat često ima osnovna znanja o tvrtki, pripremljenu kratku prezentaciju, kao i spremne odgovore na najčešća pitanja.

Pokažite entuzijazam
Entuzijazam podrazumijeva jednu unutarnju silu koja vas motivira i potiče u radu i ona je svojstvena svim ljudima. Stoga nema razloga da je skrivate. Ispitivači vole vidjeti da je osobi iznimno drago što je došla baš u njihovu tvrtku. No, to ne znači da morate pretjerivati.

Budite iskreni
Govoreći istinu kandidati pokazuju svoju cjelovitost. Menadžerima za regrutiranja važno govore li posloprimci istinu o svojoj prošlosti. Stoga, nemojte lagati i nemojte reći da nemate loših strana jer to bi značilo da niste samokritični i objektivni. Osim toga, isšpitivač želi saznati koliko ste sposobni realno ocijeniti svoja ograničenja. (A.T.)

Izvor:
careerbuilder.com

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

 • Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija

  Sve donedavno vladalo je uvjerenje da je kvocijent inteligencije (IQ) vladar poslovnog svijeta. No, istraživanja pokazuju da 80% poslovnog uspjeha prvenstveno ovisi o emocionalnoj inteligenciji (EQ).

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje