Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Kako organizirati ured za deset minuta?

02.02.2009.

Prvi dan u tjednu trebao bi vam poslužiti da arhivirate dokumente, bacite nepotrebne papire te uvedete reda u svoje računalo

Neuredan ured loše utječe na radnu produktivnost zaposlenika. Zbog neurednog stola mnogi se ne snalaze u vlastitim zabilješkama, a nepregledan monitor im otežava rad.

Stručnjaci smatraju da za "održavanje" ureda ne treba odvojiti mnogo vremena. Donosimo vam nekoliko savjeta kako organizirati ured za deset minuta.

Ponedjeljak
Ponedjeljkom uklonite stvari koje vam više ne trebaju. Prvi dan u tjednu trebao bi vam poslužiti da arhivirate dokumente, te bacite nepotrebne papire. Također, ne zaboravite uvesti reda i u svoje računalo.

Utorak
Utorak je dan za malu inventuru. Sastavite listu obveza koje morate dovršiti. Saznajte što vam je sve potrebno za daljnji rad. Primjerice, imate li dovoljno papira, rade li vam sve kemijske olovke, ima li vaš printer dovoljno boje.

Srijeda
U srijedu napravite plan kako učinkovitije koristiti računalo. Poznajete li računalne programe koji vam mogu olakšati rad? Ako ne, dodatno se educirajte.

Četvrtak
Četvrtak je dan kada radite raspored i provjeravate imate li dovoljno materijala. Primjerice, koliko ste podijelili posjetnica, te trebate li naručiti nove. Pospremite dokumente koji vam više ne trebaju na mjesto koje ste prethodno za njih predvidjeli.

Petak
Petak je dan za osmijeh na licu. Na kraju radnog dana očistite uredski stol kako bi vas u ponedjeljak dočekao uredan ured. (A. T.)

Izvor:
ineedmoretime.com

Upoznajte se pobliže s alatima u profesonalnoj selekciji i testirajte svoju osobnost kroz Upitnik osobnosti na MojPosao.

Razvoj karijere

 • Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija Za poslovni uspjeh bitna je emocionalna inteligencija

  Sve donedavno vladalo je uvjerenje da je kvocijent inteligencije (IQ) vladar poslovnog svijeta. No, istraživanja pokazuju da 80% poslovnog uspjeha prvenstveno ovisi o emocionalnoj inteligenciji (EQ).

 • Dodijeljene stipendije za MBA programe  COTRUGLI Business School Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

  Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi održao se za vikend, a poziv u finale je dobilo je 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata.

 • Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije Zadnja prilika za prijave na MBA stipendije

  Rok za prijave na stipendije za međunarodno akreditirane MBA programe na COTRUGLI Business School je 15. travnja. Iskoristite zadnju priliku da osvojite jednu od 12 prestižnih stipendija na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi!

 • Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije Nova prilika za osvajanje prestižne MBA stipendije

  Svi koji se do 15. travnja prijave na natječaj imaju prilike osvojiti stipendiju i postati dio nove generacije međunardono akreditiranog MBA programa na vodećoj poslovnoj školi u Jugoistočnoj Europi, COTRUGLI Business School.

 • Kako tražiti preporuku? Kako tražiti preporuku?

  Pisanje preporuke u Hrvatskoj nije uvriježena praksa. Srećom, većina ljudi zna da preporuka postoji i da je, u pravilu, mora napisati vaš poslodavac. To je lakši dio priče, a sada prelazimo na teži. Kako nekoga zamoliti za preporuku?

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje