Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

HZZO kreće u kućne kontrole bolovanja

03.06.2009.

Ako će nakon pregleda medicinske dokumentacije biti potrebno ustanoviti bilo kakve druge činjenice, kontrolori imaju pravo obaviti i kućni posjet

Prema novom pravilniku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) od 1. lipnja ove godine, HZZO-ova inspekcija, ali isključivo liječnici, moći će dolaziti u kućne provjere pacijenata, piše Večernji list.

Ako će nakon pregleda medicinske dokumentacije u liječničkoj ordinaciji biti potrebno ustanoviti bilo kakve druge činjenice, radi dodatnog objektiviziranja pacijentova zdravstvenog stanja, kontrolori imaju pravo obaviti i kućni posjet, odnosno neposrednu kontrolu u pacijentovoj kući.

Naravno, riječ je o nastavku pojačane kontrole radi otkrivanja lažnih bolovanja i smanjenja opće stope bolovanja. Iz HZZO-a je nedavno priopćeno da je dosadašnjim kontrolama, stopa bolovanja već smanjena za 5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, čime je ostvarena ušteda od 83 milijuna kuna. (V. K.)

Izvor:
Večernji list

Aktualno

 • Priče o manjku ovog kadra su prenapuhane? Priče o manjku ovog kadra su prenapuhane?

  Dok sindikati upozoravaju da zbog loših uvjeta rada i niskih plaća medicinske sestre napuštaju Hrvatsku te pacijente neće imati tko liječiti, u Hrvatskoj komori medicinskih sestara tvrde kako su priče o manjku tog kadra 'prenapuhane', a u Hrvatskoj se danas školuje previše medicinskih sestara koje sustav ne može 'progutati'.

 • Tehnologija će ugroziti 57,9 posto radnih mjesta u Hrvatskoj? Tehnologija će ugroziti 57,9 posto radnih mjesta u Hrvatskoj?

  Tehnološki napredak u narednim desetljećima znatno će utjecati na više od polovice radnih mjesta u u 28 zemalja EU.

 • Skupljači ljekovitog bilja zarade najmanje 300 kuna dnevno Skupljači ljekovitog bilja zarade najmanje 300 kuna dnevno

  Nema traženijeg posla u posljednja dva mjeseca među stanovnicima zagorskog dijela Šibensko-kninske županije od posla berača ljekovitog bilja.

 • Čak 44% Hrvata 'začinilo' je posao ljubavnom avanturom Čak 44% Hrvata 'začinilo' je posao ljubavnom avanturom

  Iako svi znaju da nije mudro miješati posao i zadovoljstvo, ljubav na poslu ponekad nije moguće izbjeći. Koliko se upuštamo u ljubavne avanture ili veze na radnome mjestu portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 1100 ispitanika.

 • Što donosi novi Zakon o radu Što donosi novi Zakon o radu

  Izmjene Zakona o radu nakon godinu i pol dana pregovaranja i usuglašavanja izglasane su u Hrvatskom saboru, bez konsenzusa sa sindikatima i poslodavcima.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje