Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

HZZO kreće u kućne kontrole bolovanja

03.06.2009.

Ako će nakon pregleda medicinske dokumentacije biti potrebno ustanoviti bilo kakve druge činjenice, kontrolori imaju pravo obaviti i kućni posjet

Prema novom pravilniku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) od 1. lipnja ove godine, HZZO-ova inspekcija, ali isključivo liječnici, moći će dolaziti u kućne provjere pacijenata, piše Večernji list.

Ako će nakon pregleda medicinske dokumentacije u liječničkoj ordinaciji biti potrebno ustanoviti bilo kakve druge činjenice, radi dodatnog objektiviziranja pacijentova zdravstvenog stanja, kontrolori imaju pravo obaviti i kućni posjet, odnosno neposrednu kontrolu u pacijentovoj kući.

Naravno, riječ je o nastavku pojačane kontrole radi otkrivanja lažnih bolovanja i smanjenja opće stope bolovanja. Iz HZZO-a je nedavno priopćeno da je dosadašnjim kontrolama, stopa bolovanja već smanjena za 5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, čime je ostvarena ušteda od 83 milijuna kuna. (V. K.)

Izvor:
Večernji list

Aktualno

 • Gdje je nestalo 60.000 radnika? Gdje je nestalo 60.000 radnika?

  Više od 60.000 ljudi u posljednjih godinu dana nestalo je s popisa aktivnih osoba, odnosno onih koji rade ili traže posao.

 • Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna

  Vlada će danas odlučiti da se uključuju građani koji su blokirani jer za poslovne neuspjehe odgovaraju svojom imovinom.

 • Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu

  Velika većina građana, njih 80 posto, podupire smanjenje deficita, pri čemu se samo njih 23 posto protivi smanjenju broja općina i gradova, a 29 posto smanjenju broja zaposlenih u državnoj upravi, kao mjeri smanjenja proračunskih rashoda.

 • 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa

  Životopis, molba i preporuka dokumenti su na koje se najviše oslanjamo u potrazi za poslom. I dok jedni najviše pažnje pridaju dotjerivanju životopisa, drugi smatraju da poslodavca najlakše mogu 'osvojiti' pomoću molbe. Portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika na koji se dokument posloprimci najviše oslanjaju u potrazi za poslom.

 • Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji

  Tvrtka Carpe Diem, s 250 zaposlenih sezonskih animatora najveća animacijska kuća u nas, iznajmljuje ih domaćim i stranim hotelima.

Saznajte koliku plaću dobivaju drugi za posao koji i vi radite
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje