Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

HZZO kreće u kućne kontrole bolovanja

Ako će nakon pregleda medicinske dokumentacije biti potrebno ustanoviti bilo kakve druge činjenice, kontrolori imaju pravo obaviti i kućni posjet

Prema novom pravilniku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) od 1. lipnja ove godine, HZZO-ova inspekcija, ali isključivo liječnici, moći će dolaziti u kućne provjere pacijenata, piše Večernji list.

Ako će nakon pregleda medicinske dokumentacije u liječničkoj ordinaciji biti potrebno ustanoviti bilo kakve druge činjenice, radi dodatnog objektiviziranja pacijentova zdravstvenog stanja, kontrolori imaju pravo obaviti i kućni posjet, odnosno neposrednu kontrolu u pacijentovoj kući.

Naravno, riječ je o nastavku pojačane kontrole radi otkrivanja lažnih bolovanja i smanjenja opće stope bolovanja. Iz HZZO-a je nedavno priopćeno da je dosadašnjim kontrolama, stopa bolovanja već smanjena za 5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, čime je ostvarena ušteda od 83 milijuna kuna. (V. K.)

Izvor:
Večernji list

Aktualno

 • Država opet masovno zapošljava! Država opet masovno zapošljava!

  Natječaj je raspisan 30. studenog.

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje