Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Kad treba poslati otvorenu molbu za zapošljavanje?

10.09.2012.

Otvorena molba znači da šaljete motivacijsko pismo za rad u nekoj tvrtki kojoj možda nije ni na kraj pameti zaposliti nove ljude. No, nekad je to jedini način da dobijete posao. Saznajte kada.

Kad treba poslati otvorenu molbu za zapošljavanje?

Otvorene molbe stvorene su za medije, dizajn, umjetnost,  odnose s javnošću...

... i sva područja zapošljavanja kojima kronično nedostaju službeni oglasi. To ne znači da takve tvrtke ili udruge ne traže nove ljude: njihov put traženja gotovo uvijek ide preko preporuke. Dodatno, u takvim se zanimanjima zaposlenici često mijenjaju i možda baš vaša zamolba „upadne u med“.

Javite se ako posjedujete posebnu vještinu ili kvalifikaciju

Znate arapski? Baratate s nekoliko kompjuterskih programa ili jako dobro poznajete područje na kojem radi određena tvrtka zbog vaših čestih putovanja? Istražite koji bi mogli biti potencijalni poslodavci i javite im se s naglaskom na „know how“ koji bi tvrtki mogao koristiti.

Nakon što ste dovršili istraživački rad (diplomski, magistarski, dulje putovanje) ..

Primjerice, potrošili ste mjesece rada na brendiranje zaštitnog simbola vaše regije i sad to stoji u ladici s natpisom „Diplomski rad“? Nema razloga da se ne obratite turističkoj zajednici, županijskoj agenciji ili privatnoj marketinškoj tvrtki s otvorenom zamolbom u kojoj će istraživanje biti u prvom planu.

Kad želite raditi u određenom području

Ako znate da se udajete i selite u veći grad ili vas jednostavno zanima određena regija, ne čekajte poslodavce i njihove plaćene oglase već sami krenite u akciju s pomno smišljenom zamolbom za zapošljavanje. (M.D.)

 

Prijava za posao

 • Kako biti najbolji kandidat? Kako biti najbolji kandidat?

  Uzbuđeni ste jer ste naišli na oglas koji vam se sviđa? Pokažite to!

 • 5 stvari koje je dobro napraviti nakon intervjua 5 stvari koje je dobro napraviti nakon intervjua

  Najveći dio posla je iza vas, ali postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti nakon razgovora za posao i koji će vas dodatno približiti željenom poslu.

 • 10 načina kako osvježiti stare životopise 10 načina kako osvježiti stare životopise

  Ljudi koji već dulje vrijeme traže posao vjerojatno su svoje životopise izbruslili do savršenstva. Zato je ovaj savjet prvenstveno namijenjen onima koji su nedavno ostali bez posla i sada se, nakon dugo godina, suočavaju s novom potragom.

 • Teška i neobična pitanja koja šefovi postavljaju na razgovoru za posao Teška i neobična pitanja koja šefovi postavljaju na razgovoru za posao

  Pitanja za intervju imaju svi. Naravno, svi žele imati i najbolja pitanja. Izvršni direktori iz različitih industrija odlučili otkriti svoja najdraža pitanja na razgovoru za posao i što im ta pitanja otkrivaju o kandidatima.

 • Životopis za posao u inozemstvu Životopis za posao u inozemstvu

  Znate li da Grci vole detaljne životopise na nekoliko stranica, Njemci žele kronološki sažeti CV bez hobija ali zato uz potpisanu fotografiju dok Amerikanci i Englezi izbjegavaju sve podatke na temelju kojih se može diskriminirati?

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje