Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Besplatno pravno savjetovalište za žene

16.01.2012.

Imate problem zato što idete na porodiljni, čekate otpremninu, imate ugovor na određeno na neodređeni period...? Udruga CESI svakog petka organizira pravno savjetovalište za žene putem telefona i interneta.

Besplatno pravno savjetovalište za žene

Nerazriješeni otkazi, otpremnine, ugovori na određeno vrijeme, jednakost plaća, najčešća su pitanja za koje žene trebaju pravni savjet, saznali smo od Anamarije Gospočić iz  udruge CESI, Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

CESI je zbog toga pokrenuo specijalizirano pravno savjetovalište za žene. Savjetovalište je startalo protekli petak kao dio šireg projekta ' Osnaživanje nezaposlenih žena za aktivno sudjelovanje na tržištu rada –  Žene biraju novu šansu!".

Sve žene koje imaju specifičnih problema, mogu se javiti udruzi CESI svakog petka od 13 do 16 sati na broj 095 827 69 18 ili zatražiti odgovor putem maila na pravnosavjetovanje@cesi.hr.

Ukoliko ne dođete na red, uvijek možete pogledati arhivu pravnih savjeta na MojPosao ili se direktno pravniku koji izabire aktualne upite i na njih detaljno odgovara jednom tjedno. (M.D.)

Aktualno

 • Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela Kad potrošač ode u stečaj, ostaje bez auta i mobitela

  Dužniku ostaje samo ono što je potrebno za egzistencijalni minimum, on prestaje biti 'svoj gazda' jer mora dobiti povjerenika, odnosno 'stečajnog upravitelja'.

 • Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn Preko 20.000 plaća u javnom sektoru veće od 10.000 kn

  Ministar financija Boris Lalovac gostovao je u HTV-ovu Dnevniku. Osobni bankrot, fiskalizacija i rebalans proračuna neke su od tema o kojima je govorio. Otkrio je i kako preko 20 tisuća zaposlenih u državnom i javnom sektoru prima plaću veću od 10.000 kuna.

 • Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku? Znate li tko najviše ulaže u Hrvatsku?

  Austrija je tradicionalno najveći strani ulagač u Hrvatskoj. Prema podacima Hrvatske narodne banke, izravna ulaganja iz te države u 2012. godini iznosila su 683,6 milijuna eura. No postoji i veći "ulagač" o kojem se ni u javnosti ni u ekonomskim i političkim krugovima ne govori.

 • Popis najtraženijih poslova u Europi Popis najtraženijih poslova u Europi

  Njemačka uvjetnu bruto zaradu za useljenike smanjila na 44.000 € godišnje.

 • Nakon objave 'liste srama' 2.525 radnika dobilo plaću Nakon objave 'liste srama' 2.525 radnika dobilo plaću

  Od 17. srpnja okončani su inspekcijski nadzori kod devet poslodavaca, a protiv sedam poslodavaca i odgovornih osoba podneseni su optužni prijedlozi prekršajnim sudovima jer radnicima nisu isplatili minimalac u propisanom roku.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje