Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Njemačka traži radnike iz Hrvatske

01.03.2012.

Bilježi najnižu stopu nezaposlenosti u posljednjih 21 godinu, a s Istoka Unije nije im došlo dovoljno ljudi. Rok za prijavu za gostujuće radnike u Njemačkoj istječe u petak 2. ožujka.

Njemačka traži radnike iz Hrvatske


Dok neke zemlje EU doživljavaju ekonomski kolaps, poslodavci se u Njemačkoj žale na manjak radne snage, prenosi Business.hr.

Još početkom siječnja, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj priopćeno je da im se u Njemačkoj otvara 150 tisuća novih radnih mjesta s pratećim dozvolama, za rad u graditeljstvu, tehničkim zanimanjima i ugostiteljstvu.

Prema podacima Savezne agencije za rad na raspolaganju je trenutno više od milijun radnih mjesta. A s istoka Unije u Njemačku je došlo raditi samo pedeset tisuća ljudi i nedostaje im drugih radnika u deficitarnim djelatnostima.

Gostujući radnici u Njemačkoj preko Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje primaju se dvaput godišnje. Više informacija o idućem roku koji istječe 2. ožujka ove godine možete dobiti ovdje. (M.D.)

Izvori: Business.hr, HZZ

Aktualno

Mislite da ste plaćeni premalo? Provjerite prosjek za svoje zanimanje!
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje