Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Njemačka traži radnike iz Hrvatske

Njemačka traži radnike iz Hrvatske

Bilježi najnižu stopu nezaposlenosti u posljednjih 21 godinu, a s Istoka Unije nije im došlo dovoljno ljudi. Rok za prijavu za gostujuće radnike u Njemačkoj istječe u petak 2. ožujka.


Dok neke zemlje EU doživljavaju ekonomski kolaps, poslodavci se u Njemačkoj žale na manjak radne snage, prenosi Business.hr.

Još početkom siječnja, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj priopćeno je da im se u Njemačkoj otvara 150 tisuća novih radnih mjesta s pratećim dozvolama, za rad u graditeljstvu, tehničkim zanimanjima i ugostiteljstvu.

Prema podacima Savezne agencije za rad na raspolaganju je trenutno više od milijun radnih mjesta. A s istoka Unije u Njemačku je došlo raditi samo pedeset tisuća ljudi i nedostaje im drugih radnika u deficitarnim djelatnostima.

Gostujući radnici u Njemačkoj preko Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje primaju se dvaput godišnje. Više informacija o idućem roku koji istječe 2. ožujka ove godine možete dobiti ovdje. (M.D.)

Izvori: Business.hr, HZZ

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje