Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Hrvatskim kućanstvima teže nego prošle godine

Hrvatskim kućanstvima teže nego prošle godine

Čak 44% kućanstava svoje financijsko stanje smatra lošijim nego prošle godine, a oko 47% kućanstava smatra da su ostali na istom pokazalo je istraživanje GfK.

Svega 7% kućanstava smatra kako ima bolju financijsku situaciju nego prošle godine dok ih trećina očekuje da će im sljedeće godina biti lošija od ove. Tek nešto više kućanstava, njih 11% očekuje da će im sljedeća godina biti malo bolja od ove, dok gotovo polovica kućanstava procjenjuje da će im financijska situacija ostati približno ista.

Još veću nezaposlenost očekuju ispitanici iz Slavonije, Like, Korduna i Banovine, dok to najmanje očekuju građani Istre i Primorja. Ipak, gotovo svi ispitanici očekuju rast cijena.

Kada je štednja u pitanju, stanovnici sjeverne Hrvtske i Slavonije (68%) vjeruju da u ovoj godini uopće neće moći štedjeti. Lošije gospodarsko stanje najviše očekuju u Istri s Primorjem te Lici (71% odnosno 74%), a najmanje u Zagrebu s okolicom (50%).  

Izvor: business.hr 

 

 

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje