Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Hrvatskim kućanstvima teže nego prošle godine

23.03.2012.

Čak 44% kućanstava svoje financijsko stanje smatra lošijim nego prošle godine, a oko 47% kućanstava smatra da su ostali na istom pokazalo je istraživanje GfK.

Hrvatskim kućanstvima teže nego prošle godine

Svega 7% kućanstava smatra kako ima bolju financijsku situaciju nego prošle godine dok ih trećina očekuje da će im sljedeće godina biti lošija od ove. Tek nešto više kućanstava, njih 11% očekuje da će im sljedeća godina biti malo bolja od ove, dok gotovo polovica kućanstava procjenjuje da će im financijska situacija ostati približno ista.

Još veću nezaposlenost očekuju ispitanici iz Slavonije, Like, Korduna i Banovine, dok to najmanje očekuju građani Istre i Primorja. Ipak, gotovo svi ispitanici očekuju rast cijena.

Kada je štednja u pitanju, stanovnici sjeverne Hrvtske i Slavonije (68%) vjeruju da u ovoj godini uopće neće moći štedjeti. Lošije gospodarsko stanje najviše očekuju u Istri s Primorjem te Lici (71% odnosno 74%), a najmanje u Zagrebu s okolicom (50%).  

Izvor: business.hr 

 

 

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje