Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

MMF: Hrvatski BDP u minusu 0,5 posto

18.04.2012.

Prognoze MMF-a i dalje su povoljnije od onih domaćih analitičara, koji očekuju da će BDP ove godine pasti jedan do dva posto.

MMF: Hrvatski BDP u minusu 0,5 posto

Hrvatski BDP ove će godine pasti 0,5 posto, a u 2013. slijedi blagi oporavak i ekonomija će porasti za jedan posto, najnovije su prognoze Međunarodnog monetarnog fonda. To će malo smanjiti stopu nezaposlenosti koja će s ovogodišnjih 13,5 posto, prema anketnoj metodologiji, sljedeće godine pasti na 12,7 posto. Inflacija ostaje na stabilnih 2,2 i 2,4 posto.

Prije pola godine MMF je Hrvatskoj najavljivao rast od 1,8 posto. Okolnosti su se u međuvremenu pogoršale, ali prognoze MMF-a i dalje su povoljnije od onih domaćih analitičara, koji očekuju da će BDP ove godine pasti jedan do dva posto. Unatoč tome, usporedba s drugim zemljama pokazuje da Hrvatska i dalje ostaje jedna od zemalja koje se najsporije oporavljaju.

Od novih zemalja EU, osim Hrvatske, ove će godine samo Slovenija imati pad BDP-a, i to od jedan posto. U idućoj godini Hrvatska će imati najsporiji rast u regiji – jedan posto.

Izvor: Jutarnji list

Aktualno

Mislite da ste plaćeni premalo? Provjerite prosjek za svoje zanimanje!
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje