Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

MMF: Hrvatski BDP u minusu 0,5 posto

18.04.2012.

Prognoze MMF-a i dalje su povoljnije od onih domaćih analitičara, koji očekuju da će BDP ove godine pasti jedan do dva posto.

MMF: Hrvatski BDP u minusu 0,5 posto

Hrvatski BDP ove će godine pasti 0,5 posto, a u 2013. slijedi blagi oporavak i ekonomija će porasti za jedan posto, najnovije su prognoze Međunarodnog monetarnog fonda. To će malo smanjiti stopu nezaposlenosti koja će s ovogodišnjih 13,5 posto, prema anketnoj metodologiji, sljedeće godine pasti na 12,7 posto. Inflacija ostaje na stabilnih 2,2 i 2,4 posto.

Prije pola godine MMF je Hrvatskoj najavljivao rast od 1,8 posto. Okolnosti su se u međuvremenu pogoršale, ali prognoze MMF-a i dalje su povoljnije od onih domaćih analitičara, koji očekuju da će BDP ove godine pasti jedan do dva posto. Unatoč tome, usporedba s drugim zemljama pokazuje da Hrvatska i dalje ostaje jedna od zemalja koje se najsporije oporavljaju.

Od novih zemalja EU, osim Hrvatske, ove će godine samo Slovenija imati pad BDP-a, i to od jedan posto. U idućoj godini Hrvatska će imati najsporiji rast u regiji – jedan posto.

Izvor: Jutarnji list

Aktualno

 • Gdje je nestalo 60.000 radnika? Gdje je nestalo 60.000 radnika?

  Više od 60.000 ljudi u posljednjih godinu dana nestalo je s popisa aktivnih osoba, odnosno onih koji rade ili traže posao.

 • Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna

  Vlada će danas odlučiti da se uključuju građani koji su blokirani jer za poslovne neuspjehe odgovaraju svojom imovinom.

 • Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu

  Velika većina građana, njih 80 posto, podupire smanjenje deficita, pri čemu se samo njih 23 posto protivi smanjenju broja općina i gradova, a 29 posto smanjenju broja zaposlenih u državnoj upravi, kao mjeri smanjenja proračunskih rashoda.

 • 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa

  Životopis, molba i preporuka dokumenti su na koje se najviše oslanjamo u potrazi za poslom. I dok jedni najviše pažnje pridaju dotjerivanju životopisa, drugi smatraju da poslodavca najlakše mogu 'osvojiti' pomoću molbe. Portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika na koji se dokument posloprimci najviše oslanjaju u potrazi za poslom.

 • Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji

  Tvrtka Carpe Diem, s 250 zaposlenih sezonskih animatora najveća animacijska kuća u nas, iznajmljuje ih domaćim i stranim hotelima.

Saznajte koliku plaću dobivaju drugi za posao koji i vi radite
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje