Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

I u EU vježbenici lakše do posla, ali bez plaće

I u EU vježbenici lakše do posla, ali bez plaće

Vježbenički posao može trajati od 2 do 39 tjedana, a bilo kakva plaća za vježbenike nije obavezna.

Dok se u Hrvatskoj još lome koplja oko proširenja postojeće mjere poticanja zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, Europska komisija jučer je pokrenula kampanju "We mean business", s ciljem da motivira kompanije širom Europe (uz 27 zemalja Unije uključeni su još i Hrvatska, Island, Turska, Norveška, Lihtenštajn i Švicarska) da stvore više radnih mjesta za – vježbenike, piše Novi list.

Kako se pojašnjava iz Komisije, time se, usred velike krize zapošljavanja, koja pogotovo pogađa mlađu populaciju, "mladim ljudima želi omogućiti da razviju svoje vještine i poboljšaju šanse za zapošljavanje".

Kampanja stremi pomoći i tvrtkama u pronalaženju potencijalnih kvalitetnih budućih zaposlenika. "'We mean business' će biti podrška naporima zemalja članica u borbi protiv nezaposlenosti mladih, koja je u nekim zemljama dosegnula neprihvatljive razine, kazala je jučer povjerenica Europske komisije za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mlade", Androulla Vassiliou.

Vježbenički posao, koji može trajati od dva do 39 tjedana, kroz ovu EU kampanju mogu dobiti korisnici Erasmus i Leonardo da Vinci programa Europske unije. Bilo kakva plaća za vježbenike nije obavezna. (T. B.)

Izvor: Novi list

Aktualno

 • Država opet masovno zapošljava! Država opet masovno zapošljava!

  Natječaj je raspisan 30. studenog.

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje