Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

I u EU vježbenici lakše do posla, ali bez plaće

18.04.2012.

Vježbenički posao može trajati od 2 do 39 tjedana, a bilo kakva plaća za vježbenike nije obavezna.

I u EU vježbenici lakše do posla, ali bez plaće

Dok se u Hrvatskoj još lome koplja oko proširenja postojeće mjere poticanja zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, Europska komisija jučer je pokrenula kampanju "We mean business", s ciljem da motivira kompanije širom Europe (uz 27 zemalja Unije uključeni su još i Hrvatska, Island, Turska, Norveška, Lihtenštajn i Švicarska) da stvore više radnih mjesta za – vježbenike, piše Novi list.

Kako se pojašnjava iz Komisije, time se, usred velike krize zapošljavanja, koja pogotovo pogađa mlađu populaciju, "mladim ljudima želi omogućiti da razviju svoje vještine i poboljšaju šanse za zapošljavanje".

Kampanja stremi pomoći i tvrtkama u pronalaženju potencijalnih kvalitetnih budućih zaposlenika. "'We mean business' će biti podrška naporima zemalja članica u borbi protiv nezaposlenosti mladih, koja je u nekim zemljama dosegnula neprihvatljive razine, kazala je jučer povjerenica Europske komisije za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mlade", Androulla Vassiliou.

Vježbenički posao, koji može trajati od dva do 39 tjedana, kroz ovu EU kampanju mogu dobiti korisnici Erasmus i Leonardo da Vinci programa Europske unije. Bilo kakva plaća za vježbenike nije obavezna. (T. B.)

Izvor: Novi list

Aktualno

Preko 40.000 ljudi je saznalo koliko bi bili plaćeni. Zanima te plaća za određeni posao?
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje