Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Nisu došli na posao jer je padala kiša!

27.04.2012.

Jedan od kandidata prespavao je cijelo jutro te nazvao i ispričao se, a drugi je bio nezadovoljan što bi do posla morao plaćati vlak pet funti.

Nisu došli na posao jer je padala kiša!

Carl Cooper ponudio je posao sedmero nezaposlenih ljudi, ali ga je neugodno iznenadilo kada je shvatio da se nitko od sedam kandidata nije pojavio prvog dana na poslu, piše Daily Mail. Osim toga, nitko od njih nije javio da na posao neće doći, stoga je Cooepr nazvao kandidate da provjeri gdje su i misle li dolaziti. 

Čak petero kandidata svoj je nedolazak na posao opravdalo činjenicom da je toga dana - padala kiša!  Jedan od kandidata prespavao je cijelo jutro te nazvao i ispričao se, a drugi je bio nezadovoljan što bi do posla morao plaćati vlak pet funti.

Britanci tvrde kako je veliki problem mlade ljude integrirati u radnu sredinu te ih motivirati, čak i u vrijeme velike recesije i nezaposlenosti. Carl Cooper smatra da sustav povlastica za nezaposlene ide u prilog mladim ljudima koji stoga ne rade ništa. "Bio sam šokiran kad se nitko od novih zaposlenika nije pojavio na poslu. To je hrpa lijenih zgubidana. Toliko su nemoralni da bi radije ostali kod kuće, ne radeći ništa, nego došli na posao. Ljudi stalno govore da nema dovoljno posla u Velikoj Britaniji, no pravi je problem to što nema dovoljno odlučnih i ambicioznih ljudi", zaključuje Cooper.

Izvor: Index.hr 

Aktualno

 • Zašto male informatičke tvrtke ne zanimaju državu? Zašto male informatičke tvrtke ne zanimaju državu?

  Oko 40% svih IT rješenja i usluga u Republici Hrvatskoj izvrši se za potrebe države.

 • Lalovac: Stopu od 40 posto oporezivanja plaće treba ukinuti Lalovac: Stopu od 40 posto oporezivanja plaće treba ukinuti

  Govoreći o promjenama u oporezivanju dohotka, u okviru okruglog stola 'Kako pobuditi rast hrvatskog gospodarstva', ministar financija Boris Lalovac najavio je mogućnost ukidanja najviše stope poreza na dohodak od 40 posto.

 • Građani se moraju zaduživati da bi preživjeli mjesec Građani se moraju zaduživati da bi preživjeli mjesec

  Trenutačno građani duguju ukupno 127 milijardi kuna kredita, a u protekloj su godini dana podignuli gotovo milijardu kuna gotovinskih kredita ili točno 990,6 milijuna na koje otpada 30 posto svih njihovih kredita, piše Slobodna Dalmacija.

 • Vlada ukida poticaje za stambenu štednju Vlada ukida poticaje za stambenu štednju

  Za poticanje stambene štednje godišnje se iz proračuna isplaćuje oko 200 milijuna kuna, a sredstva se nenamjenski koriste, upozoravaju iz Vlade, piše Novi list.

 • Banke i telekomi opraštat će dugove siromašnima Banke i telekomi opraštat će dugove siromašnima

  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je da su na današnjem sastanku predstavnici banaka i teleoperatera izrazili spremnost na otpis duga najugroženijim građanima - korisnicima socijalnih naknada i umirovljenicima s najnižim mirovinama kojima ukupni dug nije veći od 10.000 kuna.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje