Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Nisu došli na posao jer je padala kiša!

Nisu došli na posao jer je padala kiša!

Jedan od kandidata prespavao je cijelo jutro te nazvao i ispričao se, a drugi je bio nezadovoljan što bi do posla morao plaćati vlak pet funti.

Carl Cooper ponudio je posao sedmero nezaposlenih ljudi, ali ga je neugodno iznenadilo kada je shvatio da se nitko od sedam kandidata nije pojavio prvog dana na poslu, piše Daily Mail. Osim toga, nitko od njih nije javio da na posao neće doći, stoga je Cooepr nazvao kandidate da provjeri gdje su i misle li dolaziti. 

Čak petero kandidata svoj je nedolazak na posao opravdalo činjenicom da je toga dana - padala kiša!  Jedan od kandidata prespavao je cijelo jutro te nazvao i ispričao se, a drugi je bio nezadovoljan što bi do posla morao plaćati vlak pet funti.

Britanci tvrde kako je veliki problem mlade ljude integrirati u radnu sredinu te ih motivirati, čak i u vrijeme velike recesije i nezaposlenosti. Carl Cooper smatra da sustav povlastica za nezaposlene ide u prilog mladim ljudima koji stoga ne rade ništa. "Bio sam šokiran kad se nitko od novih zaposlenika nije pojavio na poslu. To je hrpa lijenih zgubidana. Toliko su nemoralni da bi radije ostali kod kuće, ne radeći ništa, nego došli na posao. Ljudi stalno govore da nema dovoljno posla u Velikoj Britaniji, no pravi je problem to što nema dovoljno odlučnih i ambicioznih ljudi", zaključuje Cooper.

Izvor: Index.hr 

Aktualno

 • Država opet masovno zapošljava! Država opet masovno zapošljava!

  Natječaj je raspisan 30. studenog.

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje