Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Pripremite se na nova poskupljenja

30.04.2012.

Od sutra plin za kućanstva poskupljuje 22%, a struja 20%.

Pripremite se na nova poskupljenja

Vlada je odlučila da od 1. svibnja plin za kućanstva poskupljuje 22%, a struja 20%. Dio industrije koji se opskrbljuje plinom zadržat će istu cijenu, a 6.75% smanjuje se cijela za škole, bolnice i dio industrije, prenosi Poslovni dnevnik.

Ukupna cijena proizvodnje i distribucije struje za kućanstva porast će 20%. Rasti će i cijena struje za industriju, ali manje, jer je Vlada utjecala na manji porast cijena distribucije i prijenosa. Porastom cijena plina i struje pokrit će se gubici Ine (plin) i HEP-a.  

Također, izmjene se od 1. srpnja očekuju i kroz Izmjene Općeg poreznog zakona: mogućnost objave popisa dužnika, institut proboja pravne osobnosti te mogućnost prijeboja ili naplate potraživanja s preuzimanjem imovine.

Glavni razlog promjenama su velika potraživanja države: dugovi s kamatama prešli su 50 milijardi kuna. U srpnju se očekuje objava imena dužnika na stranicama Porezne uprave prema čijim se podacima naplata poreza, od najave objave liste dužnika, poboljšala tri posto.

Institut proboja pravne osobnosti uvodi se kako bi se spriječila praksa otvaranja njovih d.o.o.-a radi izbjegavanja plaćanja obveza. Uvodi se mogućnost oduzimanja imovine članovima uprave, ako nezakonitim radnjama i zloupotrebama nanose štetu imovini i vjerovnicima, kao i osnivačima d.o.o.-a i dioničarima d.d.-a.

Izvor: Poslovni dnevnik 

Aktualno

 • Gdje je nestalo 60.000 radnika? Gdje je nestalo 60.000 radnika?

  Više od 60.000 ljudi u posljednjih godinu dana nestalo je s popisa aktivnih osoba, odnosno onih koji rade ili traže posao.

 • Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna

  Vlada će danas odlučiti da se uključuju građani koji su blokirani jer za poslovne neuspjehe odgovaraju svojom imovinom.

 • Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu

  Velika većina građana, njih 80 posto, podupire smanjenje deficita, pri čemu se samo njih 23 posto protivi smanjenju broja općina i gradova, a 29 posto smanjenju broja zaposlenih u državnoj upravi, kao mjeri smanjenja proračunskih rashoda.

 • 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa

  Životopis, molba i preporuka dokumenti su na koje se najviše oslanjamo u potrazi za poslom. I dok jedni najviše pažnje pridaju dotjerivanju životopisa, drugi smatraju da poslodavca najlakše mogu 'osvojiti' pomoću molbe. Portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika na koji se dokument posloprimci najviše oslanjaju u potrazi za poslom.

 • Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji

  Tvrtka Carpe Diem, s 250 zaposlenih sezonskih animatora najveća animacijska kuća u nas, iznajmljuje ih domaćim i stranim hotelima.

Saznajte koliku plaću dobivaju drugi za posao koji i vi radite
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje