Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Pripremite se na nova poskupljenja

Pripremite se na nova poskupljenja

Od sutra plin za kućanstva poskupljuje 22%, a struja 20%.

Vlada je odlučila da od 1. svibnja plin za kućanstva poskupljuje 22%, a struja 20%. Dio industrije koji se opskrbljuje plinom zadržat će istu cijenu, a 6.75% smanjuje se cijela za škole, bolnice i dio industrije, prenosi Poslovni dnevnik.

Ukupna cijena proizvodnje i distribucije struje za kućanstva porast će 20%. Rasti će i cijena struje za industriju, ali manje, jer je Vlada utjecala na manji porast cijena distribucije i prijenosa. Porastom cijena plina i struje pokrit će se gubici Ine (plin) i HEP-a.  

Također, izmjene se od 1. srpnja očekuju i kroz Izmjene Općeg poreznog zakona: mogućnost objave popisa dužnika, institut proboja pravne osobnosti te mogućnost prijeboja ili naplate potraživanja s preuzimanjem imovine.

Glavni razlog promjenama su velika potraživanja države: dugovi s kamatama prešli su 50 milijardi kuna. U srpnju se očekuje objava imena dužnika na stranicama Porezne uprave prema čijim se podacima naplata poreza, od najave objave liste dužnika, poboljšala tri posto.

Institut proboja pravne osobnosti uvodi se kako bi se spriječila praksa otvaranja njovih d.o.o.-a radi izbjegavanja plaćanja obveza. Uvodi se mogućnost oduzimanja imovine članovima uprave, ako nezakonitim radnjama i zloupotrebama nanose štetu imovini i vjerovnicima, kao i osnivačima d.o.o.-a i dioničarima d.d.-a.

Izvor: Poslovni dnevnik 

Aktualno

 • IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond IKEA zaposlenicima uplaćuje 108 milijuna eura u mirovinski fond

  U znak zahvalnosti za doprinos i vjernost zaposlenika u tvrtki IKEA, ali i drugima u sklopu IKEA Grupe koji svakodnevno doprinose ostvarenju poslovnih ciljeva, IKEA će uplatiti dodatnih 108 milijuna eura u poseban mirovinski fond za zaposlenike IKEA Grupe.

 • Zgrabi posao prije blagdana! Zgrabi posao prije blagdana!

  Traže se pravnici, financijaši, programeri i brojni drugi stručnjaci.

 • Vlada će povećati porodiljne naknade! Vlada će povećati porodiljne naknade!

  Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potvrdila je kako će se dogodine porodiljne naknade za zaposlene znatno povećati u odnosu na sadašnje.

 • Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal Najbolji poslodavci u 2016.: dm, Henkel i Deegeetal

  Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je MojPosao proveo na više od 5.100 zaposlenika.

 • Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike Moderne edukacije oduševile zdravstvene djelatnike

  Novi ciklus modernih edukacija Bagatin Akademije započeo je ove subote, 26.11.2016. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Službenom startu prisustvovao je i predsjednik Hrvatske liječničke komore, gospodin Trpimir Goluža, koji je pred više od 100 prisutnih zdravstvenih djelatnika naglasio važnost učenja u hrvatskom zdravstvu, pružio potpunu podršku projektu i pozvao na sudjelovanje u ovom valu promjena.

 • Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna Vlada kreće u obračun s tvrtkama za 10 kuna

  Četvrtina jdoo-va je u sektoru trgovine na veliko, nema zaposlenih i ostvaruju višemilijunske prihode.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje