Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Hrvati imaju 2,5 mobitela po kućanstvu

13.07.2012.

U 16% kućanstava nalazi se barem jedan smartphone / blackberry / iPhone.

Hrvati imaju 2,5 mobitela po kućanstvu

Proizvodi kao što su – telefon, televizor u boji, hladnjak te perilica rublja prisutni su u gotovo svim hrvatskim kućanstvima. Najnoviji rezultati istraživanja pokazuju uglavnom daljnji lagani napredak u opremljenosti nizom osnovnih trajnih proizvoda u kućanstvu, pokazuje istraživanje koje je proveo GfK Hrvatska.

Pokrivenost kućanstava telefonom je na razini od 99%. Fiksnu kućnu liniju ima ukupno oko 85% kućanstava. Broj fiksnih linija i dalje je u malom padu.

Istodobno posjedovanje mobitela stabiliziralo se na razini od oko 90% kućanstava u kojima postoji barem jedan takav uređaj – najviše u Dalmaciji (96%), zatim u Istri s Primorjem te Zagrebu, a najmanje u Slavoniji i Lici, Kordunu, Banovini (po 84%). Prosječan broj mobitela po kućanstvu je 2,5 komada. (u kućanstvima s višim prihodima, više od 8000 kuna, je između 2,9 i 3,4).

U 16% kućanstava nalazi se barem jedan smartphone / blackberry / iPhone, a u kućanstvima s više od 11 tisuća kuna mjesečnih prihoda posjedovanje pametnih telefona iznosi oko 57%.

Aktualno

 • Gdje je nestalo 60.000 radnika? Gdje je nestalo 60.000 radnika?

  Više od 60.000 ljudi u posljednjih godinu dana nestalo je s popisa aktivnih osoba, odnosno onih koji rade ili traže posao.

 • Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna Opraštat će se i porezni dugovi do 25.000 kuna

  Vlada će danas odlučiti da se uključuju građani koji su blokirani jer za poslovne neuspjehe odgovaraju svojom imovinom.

 • Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu Istraživanje: Većina Hrvata podupire rezove u proračunu

  Velika većina građana, njih 80 posto, podupire smanjenje deficita, pri čemu se samo njih 23 posto protivi smanjenju broja općina i gradova, a 29 posto smanjenju broja zaposlenih u državnoj upravi, kao mjeri smanjenja proračunskih rashoda.

 • 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa 56% ispitanika vjeruje da put do posla ide preko kvalitetnog životopisa

  Životopis, molba i preporuka dokumenti su na koje se najviše oslanjamo u potrazi za poslom. I dok jedni najviše pažnje pridaju dotjerivanju životopisa, drugi smatraju da poslodavca najlakše mogu 'osvojiti' pomoću molbe. Portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 600 ispitanika na koji se dokument posloprimci najviše oslanjaju u potrazi za poslom.

 • Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji Posao animatora u Hrvatskoj sve popularniji

  Tvrtka Carpe Diem, s 250 zaposlenih sezonskih animatora najveća animacijska kuća u nas, iznajmljuje ih domaćim i stranim hotelima.

Saznajte koliku plaću dobivaju drugi za posao koji i vi radite
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje