Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Hrvati imaju 2,5 mobitela po kućanstvu

13.07.2012.

U 16% kućanstava nalazi se barem jedan smartphone / blackberry / iPhone.

Hrvati imaju 2,5 mobitela po kućanstvu

Proizvodi kao što su – telefon, televizor u boji, hladnjak te perilica rublja prisutni su u gotovo svim hrvatskim kućanstvima. Najnoviji rezultati istraživanja pokazuju uglavnom daljnji lagani napredak u opremljenosti nizom osnovnih trajnih proizvoda u kućanstvu, pokazuje istraživanje koje je proveo GfK Hrvatska.

Pokrivenost kućanstava telefonom je na razini od 99%. Fiksnu kućnu liniju ima ukupno oko 85% kućanstava. Broj fiksnih linija i dalje je u malom padu.

Istodobno posjedovanje mobitela stabiliziralo se na razini od oko 90% kućanstava u kojima postoji barem jedan takav uređaj – najviše u Dalmaciji (96%), zatim u Istri s Primorjem te Zagrebu, a najmanje u Slavoniji i Lici, Kordunu, Banovini (po 84%). Prosječan broj mobitela po kućanstvu je 2,5 komada. (u kućanstvima s višim prihodima, više od 8000 kuna, je između 2,9 i 3,4).

U 16% kućanstava nalazi se barem jedan smartphone / blackberry / iPhone, a u kućanstvima s više od 11 tisuća kuna mjesečnih prihoda posjedovanje pametnih telefona iznosi oko 57%.

Aktualno

 • Traže se računovođe, profesori i volonteri Traže se računovođe, profesori i volonteri

  Djelatnike traže i Jadran Galenski laboratorij d.d. te Hrvatska radiotelevizija.

 • Vlada povećava jubilarne naknade koje je smanjila 2013. Vlada povećava jubilarne naknade koje je smanjila 2013.

  Vlada zaposlenicima državnih i javnih službi vraća osnovicu za isplatu jubilarnih nagrada na 1.800 kuna i to sve zbog izgubljenih postupaka koje su protiv Vlade vodili sindikalci.

 • Milanovićeva vlada zapošljava više od 1200 ljudi Milanovićeva vlada zapošljava više od 1200 ljudi

  Vlada Zorana Milanovića u izbornoj 2015. godini zaposlit će više od 1200 ljudi. Evidentno je to iz Plana prijama u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade RH za 2015. godinu koji je objavljen u Narodnim novinama.

 • Dodijeljene nagrade Zlatni indeks 2014 Dodijeljene nagrade Zlatni indeks 2014

  Na svečanoj ceremoniji održanoj u petak, 20. ožujka 2015. u Hrvatskom državnom arhivu, dodijeljene su nagrade "Zlatni indeks 2014" poduzećima koja su svojim angažmanom najviše pridonijela studentskoj zajednici u prethodnoj godini.

 • Javni sektor: Rezanje bruto plaća neizbježno? Javni sektor: Rezanje bruto plaća neizbježno?

  Mjere bi trebale biti predstavljene do sredine travnja, a osim sustavno razrađenih programa čiji bi se efekti trebali pokazati u sljedećim godinama od Milanovića se očekuje da ovogodišnji proračun sreže za približno dvije milijarde kuna.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje