Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Što ponijeti sa sobom na intervju?

26.07.2012.

Sutra imate intervju za posao i smatrate da ste se dobro pripremili. Uvježbali ste odgovore na niz uobičajenih pitanja na intervjuu i pripremili nekoliko pitanja koja ćete postaviti ispitivaču.

Što ponijeti sa sobom na intervju?

Odijelo ste izglačali i sve je spremno. No, što ćete ponijeti sa sobom na intervju? Donosimo listu stvari koje je poželjno ponijeti.

Životopis i preporuke

No, nemojte samo ubaciti ta dva ključna dokumenta u svoju torbu. Naime, lingvisti i psiholozi otkrili su da je 93 posto sve komunikacije neverbalno pa o vama mnogo govori način na koji prezentirate te informacije. Preporuča se da nabavite fascikl u plavoj boji, jer je jednako privlačna muškarcima i ženama i odaje profesionalni štih. S lijeve strane stavite svoj životopis, a s desne vaše preporuke. Kada dođete na intervju recite: „Želio sam donijeti dodatnu kopiju svog životopisa“ i otvorite fascikl pružajući ga ispitivaču kako bi ispitivač mogao pročitati životopis. To je znak da ste otvoreni i iskreni kao i organizirani. Što više pokazujete da ste pripremljeni, to više pokazujete poštovanje.

Bilježnica i olovka

Veliki znak poštovanja je i ako pravite bilješke tijekom intervjua (pod uvjetom da ne buljite samo u bilježnicu). Tako ispitivač osjeća da ga zaista slušate.

Posjetnica

Ljudi primaju informacije bilo vizualno, sluhom ili dodirom,  a što je više dodira uključeno, to se čini stvarnijim.

Upute

Upute kako doći do poslodavca smanjit će vam tjeskobu. Preporučljivo je i prethodno se odvesti do poslodavca i vidjeti koliko putovanje traje.

Mobitel

Uvijek ga možete ostaviti u automobili, ali ako ga morate ponijeti sa sobom, neka bude ugašen i spremljen u torbi. Veliki je znak nepoštovanja ako vas zvonjava mobitela prekine tijekom intervjua. Mobitel nemojte nositi ni za opasačem.

Istraživanje

Na gotovo svakom intervjuu bit ćete upitani što znate o tvrtki. Prikupite sve informacije koje možete o tvrtki putem interneta, kao i preko poznanika koji u njoj rade ili poznaju nekoga tko radi u toj tvrtki.

Osmjeh

Možda zvuči pretjerano, ali osmjeh pomaže u uspostavljanju boljih odnosa. Ispitivači su također često nervozni. U samo jednoj šesnaestini sekunde procjenjujemo hoće li nam netko nauditi, pomoći ili nas povrijediti. Osmjeh je jasan znak sugovorniku da ga nećete povrijediti. (T. B.)

Izvor: Monster

Vijesti i savjeti

Mislite da ste plaćeni premalo? Provjerite prosjek za svoje zanimanje!
MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje