Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju
Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Nagradna igra: Prijavi utajivača, osvoji 20.000 kuna!

02.01.2013.

Nada Čavlović Smiljanec, šefica Porezne uprave objasnila je na koji će način nagrađivati građane koji će prijavljivati porezne utajivače dok je zamjenik ministra financija rekao kako od 1. siječnja nema više 'muljanja'.

Nagradna igra: Prijavi utajivača, osvoji 20.000 kuna!

Građani će moći putem SMS-a ili preko internetske stranice Porezne uprave prijaviti račune koji nisu poslani na fiskalizaciju. O kojem je iznosu riječ, nije precizirano.

No, zato su jasna pravila druge nagradne igre.

Građane će u kampanji nagovarati da sakupljaju račune te kada ih sakupe najmanje 20 pošalju u Poreznu gdje će omotnice ući u bubanj. Prva nagrada je 20 tisuća kuna, druga 15, a treća deset tisuća kuna.

Fond za nagrade nije u pitanju s obzirom da država planira na fiskalizaciji uprihoditi milijardu kuna a šefica Porezne ističe kako je riječ o konzervativnoj procjeni te kako smatra kako će prihodi u državni proračun biti i veći.

'Ovo je veliki projekt vlade, početak borbe protiv sive ekonomije', rekao je zamjenika ministra financija Borislav Laovac za Novu TV pohvalivši se da je sustav položio test.

No pravi test sustava za fiskalizaciju biti će srijeda, prvi radni dan. 'Od današnjeg dana više nema muljanja', istaknuo je objasnivši kako Ministarstvo kreće u kampanju kako bi građanima pojasnilo važnost uzimanja i izdavanja računa.

Izvor: Tportal

Aktualno

 • Zašto male informatičke tvrtke ne zanimaju državu? Zašto male informatičke tvrtke ne zanimaju državu?

  Oko 40% svih IT rješenja i usluga u Republici Hrvatskoj izvrši se za potrebe države.

 • Lalovac: Stopu od 40 posto oporezivanja plaće treba ukinuti Lalovac: Stopu od 40 posto oporezivanja plaće treba ukinuti

  Govoreći o promjenama u oporezivanju dohotka, u okviru okruglog stola 'Kako pobuditi rast hrvatskog gospodarstva', ministar financija Boris Lalovac najavio je mogućnost ukidanja najviše stope poreza na dohodak od 40 posto.

 • Građani se moraju zaduživati da bi preživjeli mjesec Građani se moraju zaduživati da bi preživjeli mjesec

  Trenutačno građani duguju ukupno 127 milijardi kuna kredita, a u protekloj su godini dana podignuli gotovo milijardu kuna gotovinskih kredita ili točno 990,6 milijuna na koje otpada 30 posto svih njihovih kredita, piše Slobodna Dalmacija.

 • Vlada ukida poticaje za stambenu štednju Vlada ukida poticaje za stambenu štednju

  Za poticanje stambene štednje godišnje se iz proračuna isplaćuje oko 200 milijuna kuna, a sredstva se nenamjenski koriste, upozoravaju iz Vlade, piše Novi list.

 • Banke i telekomi opraštat će dugove siromašnima Banke i telekomi opraštat će dugove siromašnima

  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je da su na današnjem sastanku predstavnici banaka i teleoperatera izrazili spremnost na otpis duga najugroženijim građanima - korisnicima socijalnih naknada i umirovljenicima s najnižim mirovinama kojima ukupni dug nije veći od 10.000 kuna.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje