Press centar Partneri Objava oglasa Marketing | English
Nemaš korisnički račun? Registriraj se! | Zaboravljena lozinka

Nagradna igra: Prijavi utajivača, osvoji 20.000 kuna!

02.01.2013.

Nada Čavlović Smiljanec, šefica Porezne uprave objasnila je na koji će način nagrađivati građane koji će prijavljivati porezne utajivače dok je zamjenik ministra financija rekao kako od 1. siječnja nema više 'muljanja'.

Nagradna igra: Prijavi utajivača, osvoji 20.000 kuna!

Građani će moći putem SMS-a ili preko internetske stranice Porezne uprave prijaviti račune koji nisu poslani na fiskalizaciju. O kojem je iznosu riječ, nije precizirano.

No, zato su jasna pravila druge nagradne igre.

Građane će u kampanji nagovarati da sakupljaju račune te kada ih sakupe najmanje 20 pošalju u Poreznu gdje će omotnice ući u bubanj. Prva nagrada je 20 tisuća kuna, druga 15, a treća deset tisuća kuna.

Fond za nagrade nije u pitanju s obzirom da država planira na fiskalizaciji uprihoditi milijardu kuna a šefica Porezne ističe kako je riječ o konzervativnoj procjeni te kako smatra kako će prihodi u državni proračun biti i veći.

'Ovo je veliki projekt vlade, početak borbe protiv sive ekonomije', rekao je zamjenika ministra financija Borislav Laovac za Novu TV pohvalivši se da je sustav položio test.

No pravi test sustava za fiskalizaciju biti će srijeda, prvi radni dan. 'Od današnjeg dana više nema muljanja', istaknuo je objasnivši kako Ministarstvo kreće u kampanju kako bi građanima pojasnilo važnost uzimanja i izdavanja računa.

Izvor: Tportal

Aktualno

 • Čak 44% Hrvata 'začinilo' je posao ljubavnom avanturom Čak 44% Hrvata 'začinilo' je posao ljubavnom avanturom

  Iako svi znaju da nije mudro miješati posao i zadovoljstvo, ljubav na poslu ponekad nije moguće izbjeći. Koliko se upuštamo u ljubavne avanture ili veze na radnome mjestu portal MojPosao istražio je u anketi provedenoj na više od 1100 ispitanika.

 • Što donosi novi Zakon o radu Što donosi novi Zakon o radu

  Izmjene Zakona o radu nakon godinu i pol dana pregovaranja i usuglašavanja izglasane su u Hrvatskom saboru, bez konsenzusa sa sindikatima i poslodavcima.

 • Koliko vas godina dijeli od najviše zarade? Koliko vas godina dijeli od najviše zarade?

  Žene dosegnu najvišu zaradu s 34 godine, muškarcima plaća raste do 50.

 • Znate li koliko Hrvata radi za državu? Znate li koliko Hrvata radi za državu?

  Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je rezultate Ankete o radnoj snazi (ARS) za tromjesečno razdoblje od siječnja do ožujka 2014. i 2013. godinu.

 • Broj nezaposlenih pao ispod 300 tisuća Broj nezaposlenih pao ispod 300 tisuća

  Broj nezaposlenih pao je ispod 300 tisuća, pokazuju dnevni podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) prema kojima je oko podneva trenutačni broj nezaposlenih iznosio 299.751 osobu.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje