Share
Tweet
Share
Send to friend

Solution architect (IT poslovni arhitekt) (m/ž)

Zagreb

Application deadline:

 • CROATIA osiguranje d.d.

Dobro je biti u Croatiji. Priključite nam se!

Solution architect (IT poslovni arhitekt) (m/ž)

Jedan izvršitelj/ica

Pridružite se iskusnom timu IT specijalista u Croatia osiguranju i prihvatite izazov odgovornog i dinamičnog posla u kompaniji koja je vodeći osiguratelj na domaćem tržištu te ambiciozan regionalni lider sa 135 godina tradicije, a koja od 2014. godine posluje u sustavu Adris grupe.

IT poslovni arhitekti u Croatia osiguranju zaduženi su za dizajn i vođenje implementacije arhitekture rješenja za grupu poslovnih aplikacija ili tehnologija te za razvoj i upravljanje arhitekturom šireg skupa projekata u suradnji s voditeljima razvojnih timova. Važna odgovornost IT poslovnih arhitekata je i primjenjivanje internih načela, preporuka i standarda, kako bi se odluke o dizajnu rješenja uskladile s korporativnom vizijom arhitekture. Idealan kandidat za ovu poziciju prati i razumije tehnološke trendove te može praktično upotrijebiti postojeće i nove tehnologije za razvoj poslovanja i poslovnih modela kompanije. U svakodnevnom radu očekuje ga suradnja s aplikacijskim, integracijskim i infrastrukturnim timovima na dizajnu i izradi servisnog sloja kao sastavnog dijela arhitekture rješenja, kao i dokumentiranje dizajna arhitekture rješenja i provedenih analiza.

Nenad Dragojlović, Korporativni IT arhitekt u Sektoru za informacijske tehnologije, svoj je put u Croatiji započeo kao inženjer za skladišta podataka i poslovnu inteligenciju. Kaže da svoje radno mjesto doživljava izazovnim, ali i motivirajućim jer pruža cjeloviti uvid u složenu interakciju niza servisa i procesa nužnih za uspješno funkcioniranje modernog IT sustava.

„U Croatia osiguranju sam zaposlen 14 godina, a tijekom rada u kompaniji imao sam priliku promijeniti niz pozicija unutar IT-a i sudjelovati u kreiranju različitih aspekata tehnološke i aplikativne arhitekture, razvijati programsku podršku za upravljanje identitetima i zaštitu pristupa poslovnim podacima te raditi na projektima iz područja usklađenosti i upravljanja rizicima. Croatia je danas snažno usmjerena na digitalnu transformaciju i temeljitu modernizaciju arhitekture koja nam omogućuje agilan odgovor na uvijek nepredvidljive i brzo mijenjajuće zahtjeve u financijskom sektoru, a u tom procesu IT arhitekti imaju vrlo važnu ulogu.“

Posao u Croatia osiguranju izvrstan je potez za vašu karijeru. Pridružite se našem i Nenadovom timu u Sektoru za informacijske tehnologije i saznajte zašto je dobro biti u Croatiji.

Mjesto rada: Zagreb

Vrsta radnog odnosa: Rad na neodređeno (probni rok od 6 mjeseci)

Uvjeti koje je potrebno ispunjavati:

 • VSS (informatičko, matematičko ili elektrotehničko usmjerenje)
 • Najmanje pet godina iskustva u najmanje dva područja od slijedećih IT rješenja: tehnička arhitektura, upravljanje mrežnom infrastrukturom, razvoj aplikacija, middleware, DBA
 • Znanje engleskog jezika u govoru i pismu
 • Odlične komunikacijske, prezentacijske, pregovaračke i organizacijske vještine
 • Sklonost timskom radu, vođenje i motiviranje tima
 • Sposobnost uočavanja šire slike i davanje argumentiranih alternativa arhitekture rješenja

Prednosti:

 • Izvrsno poznavanje metodologija razvoja te infrastrukturne arhitekture
 • Posjedovanje TOGAF certifikata
 • Poznavanje svih komponenata Enterprise Arhitekture (EA)
 • Iskustvo rada u industriji osiguranja ili drugim financijskim institucijama
 • Iskustvo u provedbi agilnih metoda i procesa rada, sposobnost pružanja savjetodavne podrške agilnim timovima te vodstvo kroz analizu rizika i prilika mogućih opcija rješenja

Nudimo vam:

 • Poticajnu radnu okolinu, u kojoj do izražaja dolaze inovativnost, samoinicijativnost i fokusiranost na ciljeve
 • Mogućnost stjecanja novih poslovnih i tehničkih znanja
 • Rad u vodećoj osiguravajućoj kući

Ako ste zainteresirani za navedenu poziciju, udovoljavate navedenim uvjetima i želite raditi u poticajnom radnom okruženju u kojem možete primijeniti svoja znanja i iskustvo, pošaljite nam životopis na hrvatskom jeziku putem linka za prijavu do 23.06.2019.

Start to apply
Save this ad Send to friend Print

Education Recommendations

  USPOREDITE SVOJU PLAĆU

  Prosječna plaća u kategoriji
  Electrical Engineering iznosi 4.790,14 kuna.

  Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

  Kreni

  We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.