Share
Tweet
Share
Send to friend

This ad is not active. Ad application not possible.

Nastavnik hrvatskog jezika (m/ž)

This job ad is provided by PosLovac, mobile app for jobseekers.

Zagreb

Application deadline:

  • XVIII gimnazija

Job description

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 07/17. i 68/18.) te članka 3. Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u XVIII. gimnaziji KLASA: 012-04/19-01/02, URBROJ: 251-291-06-19-1 od 2. rujna 2019. XVIII. gimnazija iz Zagreba, Mesićeva 35 raspisuje natječaj za popunu radnog mjesta:

Nastavnik hrvatskoga jezika (m/ž) - 1 izvršitelj, na određeno vrijeme s nepunim radnim vremenom (20 sati rada tjedno), zamjena.

Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola. Izrazi koji se koriste u natječaju, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muške i ženske osobe.

Uvjeti: Uz opće uvjete za zasnivanje radnog odnosa sukladno općim propisima u radu, kandidat mora ispunjavati i posebne uvjete prema člancima 105. i 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te prema Pravilniku o stručnoj spremi i pedagoško-psihološkom obrazovanju nastavnika u srednjem školstvu („Narodne novine“ br. 1/96, 80/99).

U prijavi na javni natječaj navode se osobni podaci podnositelja prijave (osobno ime, adresa stanovanja), kontakt podaci (broj telefona/mobitela, e-mail adresa) i naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje.

Uz pisanu prijavu kandidati su dužni su priložiti: životopis, presliku dokaza o stručnoj spremi, presliku dokaza o državljanstvu/osobne iskaznice, uvjerenje nadležnog suda da kandidat nije pravomoćno osuđen niti se protiv njega vodi kazneni postupak za kaznena djela iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (ne starije od 3 mjeseca od dana objave natječaja) i dokaz o radnom stažu (elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje; ne starije od 3 mjeseca od dana objave natječaja).

Isprave se prilažu u neovjerenim preslikama i ne vraćaju kandidatu/kinji nakon završetka natječajnog postupka, a izabrani kandidat/kinja je dužan prije sklapanja ugovora o radu dostaviti na uvid isprave u izvorniku ili u ovjerenoj preslici.

Kandidati koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužni su se u prijavi na natječaj pozvati na to pravo i priložiti sve dokumente propisane tim propisima te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine, br. 121/17.) koji u trenutku podnošenja prijave ispunjavaju uvjete za ostvarivanje tog prava trebaju priložiti dokaze taksativno navedene na web stranici Ministarstva hrvatskih branitelja, a dostupne na poveznici:
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje/Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf

Kandidati koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, br. 157/13., 152/14. i 39/18.) dužni su se u prijavi na natječaj pozvati na to pravo i priložiti sve dokaze o ispunjenju traženih uvjeta i dokaz o invaliditetu.

Kandidati koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno Zakonu o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata (Narodne novine, br. 33/92., 77/93., 27/93., 58/93., 02/94., 76/94., 108/95., 108/96., 82/01., 103/03. i 148/13.) dužni su se u prijavi na natječaj pozvati na to pravo i priložiti sve dokaze o ispunjenju traženih uvjeta i potvrdu o statusu vojnog/civilnog invalida rata i dokaz o načinu prestanka radnog odnosa.

Pisane prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti u roku od osam (8) dana od dana objave natječaja na mrežnim stranicama i oglasnim pločama Škole i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prijave se dostavljaju s naznakom „za natječaj: nastavnik hrvatskoga jezika (m/ž) – nepuno radno vrijeme“ a podnose neposredno ili poštom na adresu: XVIII. gimnazija, Mesićeva 35, 10000 Zagreb.

Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.

Pravovremenom prijavom smatra se prijava koja je pristigla odnosno poslana u roku koji je propisan natječajem, u skladu s posebnim propisima.

Nepotpune i nepravodobne prijave na natječaj neće se razmatrati.

Za kandidate koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja i koji su podnijeli pravodobne i potpune prijave Povjerenstvo koje imenuje ravnatelj provest će selekcijski postupak u obliku razgovora s kandidatom. Vrijeme i mjesto održavanja razgovora objavit će se najmanje četiri dana prije dana određenog za održavanje razgovora na mrežnoj stranici XVIII. gimnazije (http://gimnazija-osamnaesta-zg.skole.hr/) u rubrici pod nazivom 'Natječaji'.

Smatra se da je kandidat koji nije pristupio selekcijskom postupku povukao prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom u postupku.

Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima javnog natječaja putem mrežne stranice XVIII. gimnazije.

U slučaju sudjelovanja u natječajnom postupku kandidata s pravom prednosti pri zapošljavanju, obavijest o odabranom kandidatu bit će im pojedinačno dostavljena e-mail-om.

Podnošenjem prijave na javni natječaj kandidat daje izričitu privolu XVIII. gimnaziji da može prikupljati i obrađivati osobne podatke kandidata iz natječajne dokumentacije u svrhu provedbe natječajnog postupka sukladno odredbama Opće uredbe (EU) 2016/79 o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine, broj 42/18).

Javni natječaj je objavljen na mrežnim stranicama i oglasnim pločama XVIII. gimnazije i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje dana 15.10.2019.

Other

Categories:

Education and Science

Education Recommendations

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Education and Science iznosi 887,26 EUR (6.685,05 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.