Share
Tweet
Share
Send to friend

This ad is not active. Ad application not possible.

Dostavljač (m/ž)

This job ad is provided by PosLovac, mobile app for jobseekers.

Zadar

Application deadline:

  • Trgovački sud u Zadru

Job description

Sukladno članku 45. st. 1. Zakona o državnim službenicima (Narodne novine broj 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 1/15, 138/15 i 61/17) i čl. 4. st. 3. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (Narodne novine broj 112/17), uz odobrenje Ministarstva pravosuđa Klasa: 119-02/19-04/100527, Urbroj: 514-04-01-01-01/3-19-02 od 28. studenog 2019. Trgovački sud u Zadru raspisuje oglas za:

Prijam namještenika u državnu službu na određeno vrijeme radi zamjene za vrijeme bolovanja, na radno mjesto dostavljač - 1 izvršitelj/ica.

Opis poslova:
- radi na poslovima otvaranja i razvrstavanja poštanskih pošiljaka, poslovima prijema neposredno uručenih podnesaka i otpreme pošte i njihova unosa u e-Spis
- obavlja sve poslove vezane za dostavu odvjetnicima i stečajnim upraviteljima putem pretinaca
- raznosi poštu unutar suda, te prenosi pismena i spise, kao i ostalu poštu iz radnih prostorija u otpremnu pisarnicu i radni prostor
- predaje i preuzima poštu i spise u poštanskim uredima, državnim tijelima i drugim adresatima i o tome vodi odgovarajuću evidenciju
- predaje i donosi virmanske naloge, čekove i druge isprave u svezi poslovanja s bankom
- podiže s banke gotov novac po nalogu za to ovlaštene osobe
- dostavlja sudska pismena na užem području grada, spise koji se odnose na predmete u kojima je postupak pravomoćno dovršen i za koje naredbom suca određeno da se stavi u arhivu pohranjuje u opći arhiv
- slaže spise u odgovarajuće police, ormare i sl. uredno čuva arhivsku građu, te ih izdaje po poslovnim propisima o čuvanju, prikupljanju i povremenom izdavanju arhivske građe, odnosno prema sudskom poslovniku
- obavlja i druge poslove po nalogu predsjednika suda i upravitelja pisarnice sudske uprave

Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema upravne, ekonomske, birotehničke, grafičke ili tehničke struke
- najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima

Osim navedenih uvjeta, kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u državnu službu u smislu čl. 48. Zakona o državnim službenicima.

U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz čl. 49. Zakona o državnim službenicima.

Na oglas se mogu javiti osobe oba spola.

Namještenik se prima u radni odnos uz obvezni probni rad od 2 (dva) mjeseca.

U prijavi na oglas je potrebno navesti osobne podatke podnositelja prijave (ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela, adresa elektroničke pošte) i naziv radnog mjesta na koje se osoba prijavljuje.

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Uz prijavu kandidati su dužni priložiti:
- životopis
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik osobne iskaznice, vojne iskaznice, putovnice ili domovnice)
- preslik svjedodžbe
- dokaz o radnom stažu - preslik radne knjižice odnosno elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, potvrda ili preslik dokumenta (rješenja, ugovora o radu i sl.) kojim je vidljivo radno iskustvo na odgovarajućim poslovima.

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata predočiti će se izvornik.

Oglas se objavljuje putem Zavoda za zapošljavanje, na oglasnoj ploči i na web stranici Trgovačkog suda u Zadru http://sudovi.pravosudje.hr/tszd/.

Rok za podnošenje prijave na oglas je 8 dana od dana objave na web stranici Trgovačkog suda u Zadru http://sudovi.pravosudje.hr/tszd/.

Prijave se podnose neposredno ili poštom na adresu: Trgovački sud u Zadru, Dr. Franje Tuđmana 35, 23000 Zadar, uz naznaku: „Za oglas - na određeno vrijeme - dostavljač".

Potpunom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu.

Osoba koja nije podnijela pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz oglasa, ne smatra se kandidatom, o čemu će joj se dostaviti obavijest.

Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.

Kandidat/kinja koji/a može ostvariti pravo prednosti kod prijama u državnu službu, prema članku 101. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/2017), članku 48. f. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“ broj 157/13 i 152/14) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“ broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), dužan/a se u prijavi na oglas pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu sa člankom 101. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji uz prijavu na oglas dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje o priznatom statusu odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen/a.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom uz prijavu na oglas dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu sa člankom 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina uz prijavu na oglas, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.

Izabrani kandidat bit će pozvan da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak i izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz oglasa, uz upozorenje da se nedostavljanje traženih isprava smatra odustankom od prijma u državnu službu.

Komisiju za provedbu oglasa (u nastavku teksta: Komisija) imenuje predsjednica Trgovačkog suda u Zadru.

Komisija utvrđuje listu kandidata prijavljenih na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete oglasa, čije su prijave pravodobne i potpune i kandidate s te liste upućuje na testiranje i intervju.

Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata, odnosno provjere poznavanja rada na računalu i razgovora Komisije s kandidatima (intervju).

Kanditat/kinja koji/a nije pristupio/la testiranju više se ne smatra kandidatom/kinjom u postupku.

Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta, sadržaj i način testiranja objavit će se na web stranici Trgovačkog suda u Zadru http://sudovi.pravosudje.hr/tszd/ istovremeno s objavom ovog oglasa.

Vrijeme i mjesto održavanja testiranja objavit će se najmanje pet dana prije dana određenog za testiranje, na web stranici Trgovačkog suda u Zadru http://sudovi.pravosudje.hr/tszd/.

Ako se na oglas ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati/kinje ne zadovolje na testiranju, predsjednica suda će obustaviti postupak po ovom oglasu.

O rezultatima kandidati će biti obaviješteni javnom objavom Odluke o izboru kandidata na web stranici Trgovačkog suda u Zadru http://sudovi.pravosudje.hr/tszd/, a dostava svim kandidatima se smatra izvršenom osmoga dana od dana javne objave.

Education Recommendations

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Traffic, Transport and Maritime iznosi 839,19 EUR (6.322,88 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.