Share
Tweet
Share
Send to friend

This ad is not active. Ad application not possible.

Učitelj hrvatskog jezika (m/ž)

This job ad is provided by PosLovac, mobile app for jobseekers.

Benkovac

Application deadline:

  • OSNOVNA ŠKOLA BENKOVAC

Job description

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09, 92/10.,105/10.,90/11., 5/12.,16/12. , 86/12., 94/13, 152/14. ,7/17., 68/18, i 64/20.), članka 5 i 6 Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u Osnovnoj školi Benkovac, te Pravilnika o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (NN 6/19, 75/20,) ravnatelj Osnovne škole Benkovac raspisuje natječaj za radno mjesto:

Učitelj hrvatskog jezika (m/ž) - 1 izvršitelj/ica, na određeno nepuno radno vrijeme (20 sati tjedno odnosno, 4 sati dnevno).

Mjesto rada: Osnovna škola Benkovac.

Za prijem u radni odnos uz opće uvjete za zasnivanje radnog odnosa, sukladno općim propisima Zakonu o radu, kandidati moraju
- poznavati hrvatski jezik i latinično pisma u mjeri koja omogućava izvođenje odgojno-obrazovnog rada i da imaju
- odgovarajuću vrstu i razinu obrazovanja iz članka 105. stavka 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09, 92/10.,105/10.,90/11., 5/12.,16/12. , 86/12., 94/13, 152/14. ,7/17. i 68/18, 98/19 i 64/20. u daljnjem tekstu: Zakon), te vrsta obrazovanja za učitelja hrvatskog jezika iz članka 5. Pravilnika o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (NN broj 6/19 i Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (NN broj 75/2020.).
Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objave natječaja na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Osnovne škole Benkovac, te mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Uz pisanu i vlastoručno potpisanu prijavu kandidati su obvezni priložiti:
- životopis
- dokaz o državljanstvu
- dokaz o odgovarajućoj vrsti obrazovanja ( preslika diplome o završenom studiju),
- dokaz o evidentiranom radnom stažu ( elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje)
- dokaz nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupakza neko od kaznenih djela iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoji srednjoj školi ( ne starije od 90 dana od dana objave natječaja).

Isprave se prilažu u neovjerenoj preslici i ne vraćaju se kandidatu nakon završetka natječajnog postupka. Kandidat koji bude izabran dužan je dostaviti izvornike traženih isprava prije zaključivanja ugovora o radu.
Pisane prijave s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta iz natječaja dostavljaju se poštom ili neposredno na adresu: OSNOVNA ŠKOLA BENKOVAC ANTUNA MIHANOVIĆA 21 B 23420 Benkovac s naznakom: „Natječaj za radno mjesto učitelj/ica hrvatskog jezika “.
Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Osoba koja ne podnese pravovremenu i potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz natječaja ne smatra se kandidatom prijavljenim na natječaj i ne obavještava se o razlozima zašto se ne smatra kandidatom natječaja.
Sukladno članku 13. stavku 3. Zakona o ravnopravnosti spolova (Narodne novine, broj 82/08. i 69/17.) na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.
Izrazi koji se koriste u natječaju, a imaju rodno značenje koriste se neutralno i odnose se jednako na muške i na ženske osobe.
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim zakonima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti sve propisane dokaze prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine, broj 121/17,98/19.) uz prijavu na natječaj dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve dokaze o ostvarivanju prava prednosti prilikom zapošljavanja iz članka 103. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, koji su navedeni na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja poveznica:
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje/POPIS%20DOKAZA%20ZA%20OSTVARIVANJE%20PRAVA%20PRI%20ZAPO%C5%A0LJAVANJU.pdf

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju u prema članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, broj 157/13. , 152/14., 39/18 i 32/20.) dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o invaliditetu.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata (Narodne novine, broj 33/92,57/92,77/92,27/93,58/93,2/94,76/94,108/95,108/96,82/01,103/03 , 148/13 i 98/19) dužan je uz prijavu priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta i potvrdu o statusu vojnog/civilnog invalida rata i dokaz o tome na koji je način prestao radni odnos.

Kandidat koji je stekao inozemnu obrazovnu kvalifikaciju dužan je u prijavi na natječaj priložiti rješenje Agencije za znanost i visoko obrazovanje o stručnom priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije u skladu sa Zakonom o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija (NN br.158/03,198/03,138/06,45/11) te u skladu sa Zakonom o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija (NN br.82/15,70/19 i 47/20) rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja o priznavanju inozemne stručne kvalifikacije radi pristupa reguliranoj profesiji.
Prijavom na natječaj kandidat daje izričitu privolu školi da može prikupljati i obrađivati osobne podatke kandidata iz natječajne dokumentacije u svrhu provedbe natječajnog postupka sukladno odredbama Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN br.42/18)

Za kandidate prijavljene na natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja, te čije su prijave pravodobne i potpune provest će se provjera znanja pred Povjerenstvom za vrednovanje kandidata koji će se pozvati na procjenu odnosno testiranje najkasnije pet (5) dana prije dana određenog za procjenu odnosno testiranje.
Povjerenstvo za vrednovanje kandidata prijavljenih na natječaj (u nastavku teksta: Povjerenstvo) imenuje ravnatelj Osnovne škole Benkovac.
U pozivu će biti navedeni načini procjene odnosno testiranja kandidata , vrijeme i mjesto održavanja, područje i oblik provjere te vrijeme trajanja provjere odnosno procjene kandidata.
Povjerenstvo utvrđuje listu kandidata prijavljenih na natječaj, koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, čije su prijave pravodobne i potpune, te kandidate s liste upućuje na testiranje i razgovor ( intervju).
Kandidati su obvezni pristupiti provjeri znanja i sposobnosti putem usmenog ili pismenog testiranja sukladno čl. 9 Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u Osnovnoj školi Benkovac.
Ako kandidat ne pristupi testiranju, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Sadržaj i način testiranja, te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za testiranje, bit će objavljeni na mrežnoj stranici Osnovne škole Benkovac. http://os-benkovac.skole.hr/ u rubrici“NATJEČAJI“
Vrijeme i mjesto održavanja testiranja objavit će se najmanje pet dana prije dana određenog za testiranje na web-stranici Osnovne škole Benkovac http://os-benkovac.skole.hr/ u rubrici pod nazivom „NATJEČAJI “.
Poziv kandidata na razgovor (intervju) s Povjerenstvom, te vrijeme i mjesto održavanja razgovora s Povjerenstvom s rang listom kandidata koji se pozivaju na razgovor objavit će se na mrežnoj stranici Osnovne škole BENKOVAC, http://os-benkovac.skole.hr/ u rubrici pod nazivom „ NATJEČAJI „POZIV KANDIDATA NA RAZGOVOR S POVJERENSTVOM I RANG LISTA“.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni na mrežnoj stranici Osnovne škole Benkovac, http://os-benkovac.skole.hr/ u rubrici pod nazivom „NATJEČAJI “, „OBAVIJEST O REZULTATIMA IZBORA“, u roku 15 dana od dana donošenja odluke o izboru kandidata.

Natječaj je objavljen dana 26.studenoga 2020. godine, na mrežnoj stranici Osnovne škole Benkovac , http://os-benkovac.skole.hr/ u rubrici pod nazivom „NATJEČAJI “, i na oglasnoj ploči Osnovne škole Benkovac , te mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i traje do 4.prosinca 2020.godine.

Other

Categories:

Education and Science

Education Recommendations

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Education and Science iznosi 887,26 EUR (6.685,05 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.