Share
Tweet
Share
Send to friend

This ad is not active. Ad application not possible.

Asistent (ž/m)

This job ad is provided by PosLovac, mobile app for jobseekers.

Zagreb

Application deadline:

  • INSTITUT ZA FIZIKU

Job description

Ravnatelj Instituta za fiziku raspisuje natječaj:

Natječaj:

Asistent (ž/m), 1 izvršitelj) na određeno vrijeme u trajanju od pet godina u svrhu stjecanja akademskog stupnja doktora znanosti na poslovima vezanim uz provođenje projekta IPS-2020-01-2616 Razvoj gradivnih blokova za novu europsku kvantnu komunikacijsku mrežu i projekta CALT – Centar za napredne laserske tehnike. Voditelj doktoranda (mentor) je dr. sc. Ticijana Ban (ticijana@ifs.hr).

Tema istraživanja je u području eksperimentalne atomske i molekulske fizike.

Cilj istraživanja je realizacija kvantne memorije optimizirane za primjenu u kvantnim repetitorima koji omogućuju kvantnu komunikaciju na velikim udaljenostima. Kvantne memorije omogućuju privremeno pohranjivanje fotonskog kvantnog stanja putem njegove pretvorbe u kolektivno atomsko stanje.

Razvoj kvantnih memorija trenutno je aktivno područje istraživanja. Istraživat će se kvantne memorije koje kao sredstvo za pohranu koriste atome rubidija, a za pohranu fotonskih stanja koristit će se protokoli temeljeni na elektromagnetski-induciranoj transparenciji (EIT) i atomskom frekventnom češlju (AFC).

Proučavat će se svojstva memorije kao što su efikasnost memorije, vrijeme skladištenja fotona, spektralna širina, šum i multimodni karakter u ovisnosti o primjenjenom protokolu za tople i hladne atome rubidija.

Metode istraživanja uključuju visoko-razlučivu lasersku spektroskopiju, tehnike frekventne stabilizacije kontinuiranih lasera i optičkog frekventnog češlja te lasersko hlađenje i zarobljavanje atoma.

Istraživanje se provodi u Grupi za kvantne tehnologije u CALT odsjeku na Institutu za fiziku.

Od kandidata se očekuje dobro poznavanje atomske fizike, visoka motivacija za rad u laboratoriju na opisanoj tematici te izvrsno poznavanje engleskog jezika.

Prioritet će dobiti kandidati koji su pokazali izvrsnost u studiranju i istraživačkom radu (priznanja, nagrade, stipendije, objavljeni radovi, izlaganja na konferencijama i sl).

Praktično iskustvo s temom istraživanja, uključujući eksperimentalne tehnike, predstavlja prednost.

Obvezni uvjeti su: završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij fizike ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij fizike ili VSS sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te ispunjeni uvjeti za upis odgovarajućeg smjera doktorskog studija fizike.

Uz prijavu za natječaj potrebno je priložiti: dokaze o ispunjavanju obveznih uvjeta, dokaz o stručnoj spremi, školovanju i edukaciji.

Potrebno je priložiti pismo motivacije s kratkim opisom znanstvenih interesa i planova, životopis u kojem se ukazuje na prednosti i iskustvo kandidata te kontakt podatke barem jednog mentora ili znanstvenika od kojeg se može zatražiti preporuka.

Pristupnici koji su visokoškolsku kvalifikaciju stekli u inozemstvu moraju uz prijavu na natječaj za znanstvena radna mjesta priložiti Rješenje o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije izdano od Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili potvrdu o predanom Zahtjevu za priznavanje inozemne visokoškolske kvalifikacije Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

https://www.azvo.hr/hr/ured-enic-naric/priznavanje-kvalifikacija/upute-za-pokretanje-postupka-vrednovanja-ivk

Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnom zakonu, dužan je pozvati se na to pravo u prijavi na natječaj i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Kandidati koji ostvaruju pravo na prednost pri zapošljavanju prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN br. 121/17 i 98/19, 84/21) i Zakonu o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN 84/21) uz prijavu na natječaj dužni su, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju.

Nepravodobne i neuredne prijave neće se razmatrati niti će podnositelji neurednih prijava biti pozivani na dopunu prijave.

Osobe koje podnesu nepravodobne i neuredne prijave ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj.

Sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova, na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Prijave na natječaj podnose se u roku od 30 dana od dana objave u Narodnim novinama.

Prijave se podnose na adresu natjecaj@ifs.hr u jednom cjelovitom dokumentu u pdf formatu, na hrvatskom ili engleskom jeziku.

O rezultatima natječaja pristupnici će biti obaviješteni u zakonskom roku.

Other

Categories:

Education and Science

Education Recommendations

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Education and Science iznosi 887,26 EUR (6.685,05 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.