Share
Tweet
Share

Zanimljivosti

  • Urenebesni odgovori na pitanje o Facebook-u Urenebesni odgovori na pitanje o Facebook-u

    Službe i tvrtke koje traže da im kandidat ustupi svoju lozinku na popularnoj društvenoj mreži vjerojatno bi ustuknule nakon ovih odgovora. I da, nevjerojatno, ali istinito, to je standardni dio pojedinih prijava za posao u inozemstvu.

  • Češka: korupcijom do novih radnih mjesta u turizmu Češka: korupcijom do novih radnih mjesta u turizmu

    Zamislite turu u kojoj se obilaze hrvatske tvornice, ceste i mostovi kojima je veći dio novca otišao na nečiji 'džep'. Česi su tako vlastite primjere korupcije pretvorili u uspješnu atrakciju za turiste.

  • Najsmiješniji 'biseri' u životopisima i intervjuima Najsmiješniji 'biseri' u životopisima i intervjuima

    Mama koja daje referencu svom sinu, često bračno stanje i razna djeca ili zamolba za prijevoz nakon intervjua.. hm. Slijedite li ove primjere, ne očekujte previše, no svakako ćete nasmijati svog poslodavca.

  • Na tržnicama se može zarađivati preradom trulog voća i povrća u gorivo Na tržnicama se može zarađivati preradom trulog voća i povrća u gorivo

    Znanstvenici u Stuttgartu proveli su probni eksperiment koji vodi korak dalje od prerade hrane u gorivo. Za nove količine plina koriste trulo voće i povrće koje se na njihovoj veletržnici najčešće baca u smeće.

  • Elena Cvjetković: Što je vaša „najslabija karika“? Elena Cvjetković: Što je vaša „najslabija karika“?

    Lanac kojim „lovite“ posao možemo svesti na tri „karike“. Razmotrite ih i napravite samoprocjenu, a onda napravite plan kako ih učvrstiti.

  • Vrijeme je za odmor od kompjutera: dugotrajno sjedenje ubija Vrijeme je za odmor od kompjutera: dugotrajno sjedenje ubija

    Bez obzira šaljete li molbe za posao ili neumorno radite, odmori su prijeko potrebni. Šećer u krvi ostaje previsok ukoliko ne ustajemo, a znanstvenici preporučuju pauze svakih 20 minuta, no biti će dovoljno da ustanete čim osjetite potrebu.

  • Elena Cvjetković: Ojačati i ostati žena Elena Cvjetković: Ojačati i ostati žena

    MojCoach podsjeća vas da biti jaka ne znači prestati biti žena. To su žene koje rade na sebi i da, lako ih prepoznate, poručuje Elena Cvjetković.

  • Od ovčje vune na cesti do posla Od ovčje vune na cesti do posla

    Nezaposlenost, prijateljstvo, ljubav i ekološka osviještenost spojili su četvero mladih ljudi na otoku Krku u projektu otkupa ovčje vune. Planiraju otvoriti 17 centara, a već su odradili jednu uspješnu poslovnu godinu s Talijanima.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.