Share
Tweet
Share

HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE

  • Address: A. Mihanovića 3, Zagreb

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje je javna ustanova zadužena za provedbu obveznog mirovinskog osiguranja na temelju generacijske solidarnosti (I. stup), unutar kojega se osiguranicima na načelima solidarnosti i uzajamnosti osiguravaju prava za slučaj starosti, invalidnosti i tjelesnog oštećenja, a članovima njihovih obitelji prava za slučaj smrti osiguranika, odnosno korisnika mirovine.

Također, Zavod je zadužen i za ostvarivanje prava na doplatak za djecu.

Zavod je institucija koja se ponosi svojom gotovo stogodišnjom povijesti (osnovana 1922.) tijekom koje je uspjela očuvati svoju osnovnu misiju – mirovinsko osiguranje radnika i briga o osiguranicima i korisnicima mirovina.

HZMO u brojkama

  • 1 235 000 korisnika mirovine
  • 1 521 000 osiguranik
  • 158 000 korisnika doplatka za djecu za 302 000 djece
  • 2 600 radnika
  • 5 područnih službi, 14 ureda i 92 ispostave
  • više od 500 000 zahtjeva godišnje
  • 40 mlrd. kn godišnji proračun za 2018.

Saznajte više na stranici: http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=2

MISIJA

Provedba mirovinskog osiguranja generacijske solidarnosti na zakonskoj osnovi, u zakonom zadanim rokovima i uz prihvatljiv trošak.

VIZIJA

Izgradnja Zavoda u modernu javnu ustanovu koja kao javni servis građana, uz korištenje suvremene tehnologije i informatizacije, jamči zakonitost, ažurnost i kvalitetu poslovanja.

HZMO – moderna javna ustanova

Kako bi odgovorio zahtjevima vremena i potrebama osiguranika i  korisnika, Zavod  je u neprekidnom procesu transformacije i razvoja u modernu javnu ustanovu mirovinskog osiguranja. Cilj je poboljšanjem  poslovnih  procesa  pružiti  brže, točnije i kvalitetnije usluge korisnicima.

Pokrenut je čitav niz projekata radi povećanja tehnoloških, organizacijskih i kadrovskih kapaciteta Zavoda, a korištenje suvremenih informacijsko – komunikacijskih tehnologija okosnica je tog razvoja.

Zavod poslovnim korisnicima omogućuje preko aplikacije e-prijave pristup i korištenje širokog spektra elektroničkih usluga vezanih uz prijave i odjave zaposlenika s mirovinskog osiguranja.

Građanima su elektroničke usluge Zavoda dostupne u  okviru sustava e-Građani,   i time je omogućen pristup svim elektroničkim javnim uslugama na jednom mjestu. Usluge obuhvaćaju čitav  niz  osobnih podataka vezanih uz  osiguranje, staž  i plaće, a posebno važan je pristup e-Radnoj knjižici (tzv. ERPS) kao i besplatni informativni izračun mirovine.

HZMO – poželjan poslodavac

Jedan od glavnih ciljeva je postići  što  viši  stupanj  zadovoljstva  korisnika usluga, što je nemoguća zadaća bez zadovoljnih zaposlenika. Vjerujemo da je neprekidnim razvojem i željom za usavršavanjem u Zavodu stvorena atraktivna radna okolina.

Zaposlenike Zavoda smatramo jednim od najvažnijih segmenata poslovnog sustava, a učinkovitost poslovanja primarno je na njihovoj stručnosti i motiviranosti.

Ako je navedeno u skladu s Vašim željama, mogućnostima, i ako smatrate   da možete pridonijeti postizanju vrhunskih poslovnih rezultata u zdravoj i profesionalnoj radnoj okolini, pozivamo Vas da nam se javite na jedan od aktivnih natječaja.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.