Share
Tweet
Share
Send to friend

Kaufland Hrvatska ponovno nagrađen Certifikatom Poslodavac Partner

Tvrtka Kaufland Hrvatska k.d. drugu je godinu zaredom dobila vrijedno priznanje Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima.

Kaufland Hrvatska ponovno nagrađen Certifikatom Poslodavac Partner

Unatoč višim standardima Certifikata, vidljivo je poboljšanje u više područja, što je rezultiralo većim brojem bodova u odnosu na proteklu godinu.

Najbolje rezultate Kaufland Hrvatska potvrdio je u području Selekcija i zapošljavanje, gdje se ističu raznolikim kanalima potrage za zaposlenicima, uvođenjem digitalnog sustava za upravljanje natječajima za posao, jačanju imidža poslodavca, a velika se važnost pridaje i pravovremenom informiranju kandidata u svakoj fazi natječaja.

Značajna su ulaganja u razvoj organizacijske kulture pokretanjem raznih inicijativa za zaposlenike u svrhu postizanja još boljih uvjeta rada. Tako je primjerice pokrenut projekt Zdrav život namijenjen svim zaposlenicima. Prva mjera u sklopu projekta bila je podjela paketa s proizvodima za jačanje imuniteta svim zaposlenicima Kauflanda – kako u Centrali, tako i u poslovnicama i Logističko-distributivnom centru. Projekt će se provoditi tijekom sljedećih godinu dana kroz edukacije i osvještavanje važnosti stvaranja zdravih navika.

Prepoznati su i napori uloženi u osnaživanje same pozicije Ljudskih resursa u tvrtki, kao i predan rad na organizacijskoj kulturi. Tijekom protekle godine redefinirane su organizacijske vrijednosti i uvedena načela rukovođenja koje su svi zaposlenici tvrtke usvojili kroz interaktivne radionice. Zaposlenici su svojim prijedlozima radili na ukorjenjivanju novih vrijednosti tvrtke u svakodnevno poslovanje te je na taj način uključen pojedinačan doprinos svakog zaposlenika.

Također, uloženi su napori u praćenje učinka zaposlenika te se puno pažnje posvećuje pravednosti i transparentnosti. Uveden je novi model vođenja godišnjih razgovora o učinku temeljenom na dvosmjernoj komunikaciji i novom modelu kompetencija.

Dunja Firšt, rukovoditeljica Ljudskih resursa Kauflanda te Claudia Lončar, voditeljica administracije u Logističko-distributivnom centru, primile su Certifikat Poslodavac Partner od Martine Kessler, Voditeljice projekta.

„Jako smo ponosni na postignuti rezultat i na činjenicu da je prepoznata naša usmjerenost na zaposlenike i kontinuirano unaprjeđivanje procesa u upravljanju ljudskim potencijalima. Drago nam je što je proces recertifikacije potvrdio da je postignut napredak u radu Ljudskih resursa u odnosu na prošlu godinu. HR-tim je pokazao da je spreman provoditi promjene i pred nama su novi projekti i inicijative kroz koje ćemo napraviti značajan iskorak u stvaranju što ugodnijeg mjesta za rad za naše zaposlenike“, izjavila je Dunja Firšt, rukovoditeljica poslovnog područja Ljudski resursi.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Trenutno je 40 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji:

24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Aminess hoteli i kampovi, Atlantic Hrvatska, Atlantic Srbija, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, Europa – upravljanje nekretninama, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Herbalife Hrvatska, HiPP Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska pošta, Hrvatska poštanska banka, Hrvatski Telekom, INA - Industrija nafte, JGL, JT International Zagreb, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar Riviera, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.