Share
Tweet
Share
Send to friend

U tijeku su prijave na program Raise the Bar, besplatnu Coca-Colinu školu za konobare, barmene i bariste

Kako bi pridonijela rješavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage u ugostiteljstvu i turizmu, Coca-Cola HBC Hrvatska u listopadu ove godine pokreće besplatni obrazovni program Raise the Bar namijenjen konobarima, barmenima i baristima.

U tijeku su prijave na program Raise the Bar, besplatnu Coca-Colinu školu za konobare, barmene i bariste

Taj društveno odgovorni projekt usmjeren je usklađivanju vještina i znanja mladih ljudi s potrebama poslodavaca u ugostiteljstvu i turizmu te im osim toga nudi znanje primjenjivo u stvarnim poslovnim uvjetima.

Prvi ciklus programa u listopadu će okupiti 15 polaznika koji će imati priliku učiti od ponajboljih ugostiteljskih stručnjaka i ovladati najsuvremenijim tehnikama priznatih certifikatom Coca-Cole HBC Hrvatska i European Bartender School.

Prijave traju do 15. rujna

Prijave na program Raise the Bar traju do 15. rujna ove godine, a svi zainteresirani pristupnici s barem godinom dana iskustva rada u ugostiteljstvu mogu se prijaviti na mrežnim stranicama Coca-Cole HBC Hrvatska. 

Potrebno je popuniti prijavni obrazac te poslati videoisječak u kojemu se pristupnik predstavlja. Nakon završetka prijava Coca-Colin stručni tim izabrat će 15 polaznika prvoga, jesenskoga, ciklusa programa na temelju ocjene svih dijelova prijave te kratkoga intervjua.

Predavanja će se održavati u obrazovnome centru Raise the Bar Academy u Coca-Colinu prostoru u Zagrebu opremljenom suvremenom opremom, potrebnim pomagalima i sredstvima za praktičnu nastavu, što podrazumijeva rad u simuliranim stvarnim uvjetima. Nastava se izvodi prema nastavnom planu i programu izrađenom u suradnji s European Bartender School (EBS), jednom od vodećih svjetskih škola za barmene čiji je obrazovni program međunarodno priznat u 29 država.

Cjelokupan obrazovni program podijeljen je na teorijski i praktični dio, a traje ukupno 12 tjedana. Nastavnim su planom i programom obuhvaćena znanja nužna za uspješan rad u ugostiteljstvu među kojima su iscrpan pregled tržišta i trendova, izobrazba o povijesti, klasifikaciji, proizvodnji i kušanju svih kategorija jakih alkoholnih pića, piva, vina i kave, teorijsko i praktično poznavanje recepata 75 klasičnih koktela te izrada vlastitih sastojaka za koktele. Polaznici će biti upoznati s izborom radnih mjesta u ugostiteljskome objektu te potkovani praktičnim znanjima i osnovama menadžmenta u ugostiteljstvu. Za sve polaznike nastava je besplatna, a oni koji ga uspješno završe dobivaju certifikat Coca-Cole HBC Hrvatska i EBS-a.

U provedbu programa Coca-Cola je uključila neke od najboljih ugostiteljskih stručnjaka. Coca- Colin voditelj izobrazbe o robnim markama (brand ambassador) i barmen s višegodišnjim iskustvom Kruno Rozić predavat će miksologiju, Andrea Klemenčić barski menadžment, suvlasnik Noela Ivan Jug vodit će module o vinima i servisu, a osnivač Zmajske pivovare Andrej Čapka o pivu. Centru će potporu pružiti i mnogi drugi barmeni koji će svoje iskustvo i znanja dijeliti tijekom kratkih gostujućih predavanja.

Svoj će prvi naraštaj polaznika Raise the Bar Academy primiti u listopadu ove godine, a svi koji ne dobiju prigodu sudjelovati u prvome ciklusu moći će to učiniti početkom veljače 2020. kad počinje izbor za 15 polaznika drugoga ciklusa programa.

Zaintrigirali smo te? Prijavi se na program Raise the Bar i svoju karijeru pokreni u pravom smjeru!

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.