Share
Tweet
Share
Send to friend

Feedback, transparentnost i autentičnost temelj su uspješnog employer brandinga

Netom prije proglašenja najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, u organizaciji portala MojPosao održan je panel na temu brendiranja poslodavaca.

Feedback, transparentnost i autentičnost temelj su uspješnog employer brandinga

„Ovo je zlatna era zapošljavanja, ali moramo biti svjesni činjenice kako naše tržište već dugo godina nije lokalno, već je postalo globalno. Upravo iz tog razloga, danas više nego ikada, poslodavci moraju uložiti sve svoje napore kako bi privukli i zadržali zaposlenike“, istaknula je Anamarija Minarski, direktorica odjela za zapošljavanje, upravljanje učinkom, razvoj i iskustvo zaposlenika Hrvatskog Telekoma na danas održanom Brunchu u organizaciji portala MojPosao.

Raspravi o gorućim temama sve dinamičnijeg i izazovnijeg tržišta rada, na krovu najvišeg zagrebačkog nebodera u Strojarskoj 20, okupilo se 100-tinjak stručnjaka domaćih i stranih kompanija iz svih gospodarskih grana. Kako privući mlade snage, zadržati postojeće zaposlenike, podići razinu zadovoljstva djelatnika te koje su to male tajne uspješnog employer brandinga, samo su neke od tema koje su se mogle čuti na današnjem panelu pod nazivom ”Employer Branding - tajne najatraktivnijih poslodavaca”.

Primjeri dobre prakse

Tom prilikom Dunja Firšt, direktorica sektora ljudskih resursa Kauflanda, naglasila je kako je employer branding tema o kojoj oni, kao djelatnici HR-a, kontinuirano razmišljaju. Veliki naglasak stavljaju na integraciju i pripremu novih zaposlenika, koji na početku rada u Kauflandu prolaze strukturirano uhodavanje uz podršku mentora kako bi stekli sva potrebna znanja i vještine. Za neke pozicije uhodavanje traje i 9 mjeseci, trajanje ovisi o kompleksnosti radnog mjesta. To su velika ulaganja koja se na kraju isplate i odlična su prilika za zaposlenike Kauflanda. Prilikom napredovanja uvijek pružaju priliku internim zaposlenicima jer potiču interni razvoj karijere, a i interni zaposlenici prolaze uhodavanje za novu poziciju. Osim toga, velike napore ulažu i u selekcijski postupak, jer kako ističe, njihova tvrtka je prilično dinamična zbog čega puno vremena posvećuju odabiru kvalitetnog kandidata koji će biti u mogućnosti pratiti njihov ritam i koji će se dobro uklopiti u tim. Važno im je postići obostrano zadovoljstvo i kandidata, budućeg zaposlenika i njih kao poslodavca, zato je važna transparentnost u procesu selekcije.

„Naša branša je posebna i izuzetno dinamična. Promjene se događaju na dnevnoj bazi. Mi kao kompanija svakodnevno razgovaramo s našim zaposlenicima te zajedno s njima otkrivamo koja su to područja na kojima trebamo dodatno raditi. Naš uspjeh zahvaljujemo našim zaposlenicima i živimo moto „Naši ljudi su naša snaga“ - poručila je.

Svoje primjere dobre prakse podijelila je i Anamarija Minarski iz Hrvatskog Telekoma. Na primjeru njihove kampanje “FrontlineFirst“, dočarala je koliko i na koji način ulažu u rast i razvoj svojih zaposlenika. U sklopu projekta za svakog zaposlenika oformili su karijerni put, odnosno smjer u kojem će se razvijati karijera pojedinca unutar kompanije. On se sastoji od profesionalnog, ali i financijskog rasta. Tu su još i drugi projekti poput “Career shift” programa koji djelatnicima nudi potpunu promjenu karijere te dodatnu obuku od 14 tjedana. Za one mlađe, odnosno studente osmislili su ICT akademiju te studentsku praksu kroz koju je do sada prošlo 800 studenata.

„Kako bi svi ti projekti bili što uspješniji, važno je razviti sinergiju menadžmenta i odjela ljudskih potencijala“, nadovezala se Vesna Mesar, viša direktorica globalne podrške aplikacijama Plive.

Za razliku od ostalih kompanija, Pliva je na zadovoljstvu zaposlenika odlučila pristupiti na jedan drugačiji način. Uz sve benefite i pogodnosti koje nude, svojim djelatnicima daju i prioritet prilikom otvaranja novih pozicija. Na taj način gotovo 40 posto novootvorenih pozicija popunjavaju internim kadrom.
„Oni poznaju naš sustav te se lako snalaze na novim pozicijama. Ovim putem pružamo im mogućnost da isprobaju nove stvari te da pronađu svoj pravi poziv“, objasnila je, te dodala kako im se ovakva praksa pokazala najbolja kod mlađih zaposlenika koji su na početku svoje karijere.  

Kako dalje navodi, oni su često u potrazi za novim znanjima, a zbog manjka iskustva ponekad nisu sigurni jesu li odabrali pravu karijeru za sebe. 

Istraživanje pokazalo i tko su najpoželjniji poslodavci

Na današnjem Brunchu proglašeni su i pobjednici osamnaestog po redu istraživanja o poslodavcima prvog izbora, koje provodi MojPosao. Titulu najpoželjnijeg poslodavca u Hrvatskoj i ove je godine odnijela dm-drogerija market d.o.o. s 19,08 posto bodova koja se ovom titulom može pohvaliti već trinaestu godinu zaredom. Na drugo mjesto vratio se LIDL Hrvatska d.o.o. s 5,57% bodova dok je na treće zasjeo Rimac Group d.o.o. s 4,44% bodova. Ove su se godine među 20 najatraktivnijih poslodavaca našli Zagrebačka banka te Končar kojih neko vrijeme nije bilo među najpoželjnijih 20. 

Kada se, pak, gleda koji su to glavni faktori atraktivnosti određenog poslodavca, čak 40 posto zaposlenika navelo je sigurnost radnog mjesta. Na drugom mjestu našla se harmoničnost odnosa dok je treće mjesto prepušteno socijalnoj odgovornost poslodavca. Visinu plaće kao presudni faktor navelo je svega 35 posto ispitanika. Istraživanje je provedeno tijekom 2021. i 2022. godine, a u njemu je sudjelovalo preko 24.000 ispitanika.

„Feedback, transparentnost, fokus i autentičnost neke su od glavnih smjernice kojih se moramo držati kako bi pojačali employer branding“, zaključile su panelistice.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.