Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako spriječiti ‘podizanje sidra’ i odlazak kvalitetnih radnika?

U ozračju u kojem sve veći broj ljudi razmišlja o okretanju nekim novim poslovnim izazovima, pred poslodavce je postavljen težak zadatak zadržavanja najboljih (a nerijetko i gotovo nezamjenjivih) pojedinaca.

Kako spriječiti ‘podizanje sidra’ i odlazak kvalitetnih radnika?

Nakon uspješno odrađenog jutarnjeg rituala, tuširanja mlakom vodom, oblačenja prethodne večeri pripremljene odjevne kombinacije te ispijanja kave uz ‘prelistavanje’ svih važnijih domaćih portala, s osmijehom ste stigli na posao. Ponedjeljak je. Taj u očima mnogih omražen dan, nastao samo kako bi prekinuo kratkotrajnu čaroliju vikenda, vama predstavlja nešto sasvim drugo. Priliku da tjedan pred vama bude bolji od onog s kojim ste se netom pozdravili. Novi početak.

Na, tog jutra je nešto bilo drugačije. Dok ste sjedali za vaš radni stol, u trokutu između tipkovnice, miša i monitora, uočili ste omotnicu na kojoj je lijepim rukopisom bilo ispisano vaše ime. Vodeći računa da je ne oštetite, oprezno ste je otvorili i ugledali pismo napisano od strane jednog od vaših najvažnijih radnika. Onog koji se već neko vrijeme nalazi u skupini ’nezamjenjivih’. U svega nekoliko kratkih, službeno intoniranih rečenica, vaš zaposlenik vam se zahvalio na pruženoj prilici, iskustvu i znanju koje je stekao radeći u tvrtki, obavijestivši vas kako je stigao trenutak za rastanak. Daje otkaz. Usprkos doživljenom šoku, ubrzo ste shvatili. Ovaj ponedjeljak nije nikakav ’novi početak’ već ’konačni kraj’ jedne fantastične poslovne suradnje. 

Gdje je pošlo po krivu? Kako niste vidjeli što se sprema? Jesu li postojali signali koje ste trebali uočiti? Zar ovaj radnik nije bio zadovoljan?

Pitanja je mnogo, a za odgovore na njih, shvatili ste to dok ste čitali pisamce, sad je kasno.

Baš kao što je najmudrije vrijeme za popravak krova ono dok sunce sja, tako se i brigom o zadovoljstvu naših radnika, onih koji poput lokomotive vuku naše poslovanje naprijed, moramo baviti i onda kada ne primjećujemo naznake prijetnje.

Kako se i sami ne biste našli na mjestu ostavljenog šefa iz naše priče, tu je Istraživanje zadovoljstva zaposlenika!

O čemu je riječ?

Ukratko, radi se o alatu koji vam daje uvid u stupanj zadovoljstva, angažiranosti i motiviranosti vaših zaposlenika.

Istraživanje, kroz upitnik za čije je ispunjavanje dostatno desetak minuta, nudi dubinsku analizu ’krvne slike’ najvrjednijeg tvrtkinog resursa, vaših zaposlenika, otkrivajući čime su zadovoljni, kao i sve ono što ih ’žulja’.

Svaki trenutak je ’pravi trenutak’ za traženje povratne informacije od vaših djelatnika, stoga Istraživanje zadovoljstva zaposlenika provedite već danas!

Sve tvrtke koje provedu istraživanje do 30.11.2022., a imaju više od 20 zaposlenika, ulaze u natjecanje za nagradu 'Najbolji poslodavac'!

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.