Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako uspješno odrediti plaću zaposlenika?

Postoji li recept za ‘savršenu plaću’, onu kojom će biti zadovoljan radnik i poslodavac? Odgovor, i to poprilično jednostavan, glasi - postoji! Potražite ga na servisu MojaPlaća.

Kako uspješno odrediti plaću zaposlenika?

Rekordna inflacija i sveukupan rast troškova života (i poslovanja), baš kao i svakim danom sve veća potražnja za radnom snagom te nikad snažnija konkurencija, doprinijeli su porastu očekivanja radnika kad je riječ o iznosu plaće te ostalim benefitima koje tvrtke nude.

Odavna smo se pozdravili s tržištem rada u kojem je vrijedila često spominjana mantra ”ako nećeš ti raditi, ima tko hoće”. Radnika, napose onih kvalitetnih, koji čine razliku, sve je manje, stoga je dužnost svakog odgovornog poslodavca koji želi nastaviti uspješno poslovati potencijalnim i postojećim radnicima dati ponudu koju ’neće moći odbiti’. 

Tu prvenstveno mislimo na kvalitetne uvjete rada koji, osim kad su posrijedi zakonski propisane stvari, ne moraju biti jednaki za sve radnike već trebaju biti usklađeni s potrebama i željama samih radnika. Dakako, i mogućnostima samog poslodavca. Primjerice, neke radnike ćete privući time što ćete im omogućiti kontinuirani rad od kuće, drugi će biti zadovoljniji mogućnošću svakodnevnog rada iz ureda, a trećima će najprimamljivija biti kombinacija ta dva oblika rada.

No, jedna stvar je sigurna. Do razgovora o benefitima i načinu rada teško će doći ako najvažnije pitanje nije riješeno. Ono o iznosu plaće.

Mnogi poslodavci imaju izazova prilikom određivanja realne plaće za pojedino radno mjesto. Čak i onda kada im financije dopuštaju razmatranje većih novčanih iznosa, nisu sigurni koji iznos je onaj ’pravi’. 

Srećom, rješenje nudi MojaPlaća - alat za određivanje plaća zaposlenika i kreiranje učinkovite strategije nagrađivanja!

Riječ je o servisu koji prati iznose plaće za pojedina radna mjesta u Hrvatskoj. Istraživanje trenutno obuhvaća gotovo 400 radnih mjesta iz 36 djelatnosti. Prikupljanje ispitanika provodi se kontinuirano putem interneta, a trenutno je u istraživanju aktivno preko 55.000 ispitanika. Nakon godinu dana podaci ispitanika se brišu kako se u daljnjim analizama ne bi uzimali u obzir zastarjeli podaci.

Podacima iz istraživanja moguće je pristupiti u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta koje ima pristup internetu.

Dodatne informacije potražite na MojaPlaća.hr.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.